După ce, zilele trecute, restaurantul turcesc Sofra a fost închis temporar de comisarii de la Protecția Consumatorilor Constanța, o altă unitate cu specific similar a avut parte de același tratament: Oz Demir. În urma unui control tematic, inspectorii au descoperit o serie de nereguli grave, ce au dus la suspendarea temporară a activității și aplicarea unor sancțiuni financiare.
Nereguli grave: produse fără etichete, spații murdare și tăvi insalubre
Controlul desfășurat la Ozdemir Restaurant SRL a scos la iveală multiple abateri, printre care:
- schimbarea stării termice a materiilor prime, ceea ce poate favoriza dezvoltarea bacteriilor;
- produse fără elemente de identificare și caracterizare, imposibil de trasabil;
- spații neigienizate, cu fire electrice expuse pe pereți și hote murdare;
- depozitarea alimentelor direct pe paviment, în afara normelor igienico-sanitare;
- utilizarea unor tăvi insalubre în procesul de pregătire a mâncării.
Amenzi de peste 26.000 lei și oprirea temporară a prestării serviciilor
Ca urmare a celor constatate, restaurantul a fost sancționat cu:
- două procese-verbale de constatare a contravenției (PVCC), în valoare de 20.000 și 6.500 lei;
- o sancțiune complementară de oprire temporară a prestării serviciilor (OTPS);
- o măsură de oprire definitivă de la utilizare (OD) pentru produsele neconforme, în valoare de 6.800 lei;
- și un avertisment.
La”Oz Demir” am văzut și simțit cum se fumează în toate cele două săli,iar pe TOATE mesele se aflau scrumiere.(iunie,Aug.oct,dec 2024 și ian,Feb 2025).