Incendiu de proporții în Medgidia. Au ars 1.400 de tone de deșeuri

În data de 26.03.2023, orele 17:30, Garda de Mediu Constanta a fost anunțată că în curtea unei societăți din Medgidia, spre Valea Dacilor, s-a produs un incendiu la deșeurile depozitate pe amplasament.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de circa 500 de metri pătrați si au ars 1.400 tone deșeuri de tip RDF (Refuse Dervied Fuel) balotate. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 21, fiind necesara intervenția echipajelor de pompieri.

Societatea are activitate de depozitare la Medgidia a deșeurilor nepericuloase tip RDF rezultate de la stația de tratare mecano-biologică Costinești, acestea fiind destinate valorificării prin coincinerare la Romcim Medgidia.

„Societatea nu a luat masuri de prevenire a unor incidente/accidente cu impact asupra mediului si nu a supravegheat amplasamentul si stocul de deșeuri valorificabile energetic, ceea ce a condus la producerea incendiului in care a ars o cantitate mare de deșeuri.”, a declarat Steluța Popescu, comisar șef al Gărzii de Mediu Constanța.

Comisarii au aplicat amenda in cuantum de 50.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protectia mediului si au stabilit masuri corective.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Harap-Alb, premieră la Teatrul pentru Copii și Tineret Căluțul de Mare

vin mart. 31 , 2023
Sâmbătă, 8 aprilie 2023, la ora 10.30 pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare” are loc premiera spectacolului Harap-Alb, după Ion Creangă, un spectacol recomandat pentru etapa de vârstă 6+, realizat după faimosul basm românesc, publicat în 1877 în revista „Convorbiri Literare” și despre care Garabet […]
teatru copii elpis

V-ar putea interesa și: