ALERTĂ DE URGENȚĂ Incendiu de proporții la fabrica de BCA a CELCO VIDEO FOTO

Un incendiu de proporții a izbucnit, sâmbătă, la fabrica de BCA a companiei CELCO, situată în zona Industrială a municipiului Constanța.

Pompierii de la ISU Dobrogea spun că arde o magazie de aluminiu, pe aproximativ 40 mp.

incendiu celco

Cel care a sunat la 112 a spus că s-au auzit 3 explozii.

16.35 La fata locului, salvatorii intervin cu 4 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. In sprijin, la locul incidentului se deplasează și 3 echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanta.

16.41 ISU a mai trimis ajutoare. Acționează acum în total 9 mașini de stingere, două autoscări, 3 ambulanțe, două SMURD și un CBRN (Chemical, biological, radiological and nuclear defense).

17.00 Autoritățile au emis o alertă de urgență. Nu ieșiți din case, închideți geamurile!

17.06 „La incendiu acționează 9 ASAS, 1 CBRN, 2 ASII, 2SMURD B, cu 45 subofițeri si 4 ofițeri, 2ASAS OIL Terminal cu 10 servanți Incendiul se manifesta la o magazie pe cca 500m în care este depozitat carton bituminos si se protejează celulele cu var pentru a nu se extinde incendiul.”, a declarat Anamaria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea. 4 echipaje SAJ sunt în așteptare.

incendiu celco

17.14 Incendiul a fost localizat, astfel ca pericolul extinderii la vecinătăți a fost eliminat. Nu sunt persoane surprinse de incendiu.

18.49 Iată ce spune prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, despre eveniment.

„În jurul orei 15,56 s-a primit un apel la ISU privind o deflagraţie în zona Celco, zona industrială a Constanţei. Echipajele au răspuns, în nouă minute a ajuns prima maşină, în total au fost zece autospeciale, două autoscări, trei echipaje SMURD, patru ambulanţe. Din fericire nu a existat nicio victimă. Vorbim de o magazie care era exterioară secţiei de lucru, o magazie în care era pulbere sau pastă de aluminiu. Zece tone sau 30 de tone după o primă declaraţie. Rămân specialiştii şi echipajul de la Arme şi Explozibili care a venit de la Poliţia Judeţeană să determine exact ce s-a întâmplat. Incendiul a fost localizat de mai bine de o oră, în momentul de faţă se caută să se îndepărteze orice risc ar mai putea exista, având în vedere produsele care sunt depozitate”, a afirmat prefectul.

Declarațiile pe larg, mai jos.

Incendiul vine la o zi după explozia de la rafinăria Petromidia, care a ucis o persoană.

Știre în curs de actualizare.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.