Incendiu devastator la una dintre cele mai mari și mai moderne nave portcontainer din lume. Un marinar român se afla la bord

Un incendiu devastator a izbucnit la bordul uneia dintre cele mai mari și mai moderne nave portcontainer din lume.

Este vorba despre Maersk Honam, sub pavilion Singapore.

Un marinar român se afla la bord. Până în prezent, potrivit informațiilor furnizate de Sindicatul Liber al Navigatorilor, se știe că acesta a scăpat și că este în afara oricărui pericol.

Incendiul nu a fost stins nici până acum, spune liderul SLN, Adrian Mihălcioiu.

Patru navigatori sunt dați dispăruți, alți 23 au fost salvați.

Potrivit unui email al companiei Maersk, focul a izbucnit pe 6 martie, la ora locală 15.20, în timp ce nava se îndrepta dinspre Singapore spre canalul Suez. Nava se afla la circa 900 de mile sud-est de Salalah, Oman. Reprezentanții Maersk spun că situația este „foarte critică”.

„După ce au încercat fără succes să stingă singuri focul, membrii echipajului au trimis un semnal SOS și 23 de persoane au fost salvate de o navă care se afla în apropiere, ALS Ceres, care a sosit în jurul orei 18.30. Din păcate, patru membri ai echipajului lipsesc”, se arată într-un comunicat de presă al Maersk.

„Am primit vestea cu deosebită tristețe vestea despre Maersk Honam și despre faptul că patru membri ai echipajului lipsesc. Facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a continua cercetările și misiunea de salvare. Am redirecționat navele noastre din zonă și am apelat la autoritățile locale”, spune Søren Toft, Chief Operating Officer al Maersk.

În trecut, o altă navă a companiei, Emma Maersk, a luat foc. Se pare că incendiul a izbucnit de la una dintre magaziile navei de pe puntea de încărcare.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Primăria Ovidiu implementează un proiect european de peste 370.000 de euro

Thu Mar 8 , 2018
Primăria oraşului Ovidiu din judeţul Constanţa implementează proiectul „ASCULTĂ, EDUCĂ-TE, ACŢIONEAZĂ ŞI CITEŞTE ÎNTR-O REŢEA”. Intitulat, în original, „Listen, Educate, Act and Read in a NETWORK (LEARN)”, cod 16.5.2.056 e-MS ROBG-153, proiectul este implementat în parteneriat cu Primăria comunei Lumina si Primăria comunei Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, şi Primăriile […]
primaria ovidiu