Incendiu la Avicola Corbu, 9000 de pui au ars de vii

Așa arăta hala Avicola Corbu înainte de incendiu

Un incendiu a izbucnit la Avicola Corbu, circa 9.000 de pui, adică 90% din numărul total de păsări din hale, au ars de vii.

Incendiu a izbucnit pe 11 martie, în jurul de ora 3 dimineața. Au fost alertați pompierii de la ISU Dobrogea, Stația Midia, care au plecat cu două autospeciale de stingere.

„Dintr-o hală de 750 de metri pătrați au fost afectați 250 mp ( așternutul de paie). La ajungerea pompierilor incendiul era stins ( nu a mai fost nevoie de intervenția lor). Era o degajare foarte mare de fum iar aproximativ 90% din puii care erau în hală au decedat prin asfixiere”, au precizat reprezentanții ISU Dobrogea.

Este vorba, cum spuneam, de circa 9.000 de capete, din estimările celor de la ISU. Aveau circa 30 de zile de viață.

Cel mai probabil, spun aceștia, incendiul a pornit de la lămpile de iluminat/încălzit.

Avicola Corbu aparține firmei Top Vision SRL, controlată de fostul primar din Năvodari, Nicolae Matei, condamnat penal pentru fapte de corupție. Acesta a făcut închisoare pentru faptele sale.

Top Vision SRL a avut, în 2017, un număr medie de 32 de angajați, venituri de 995.116 lei, un profit de numai 56.635 de lei și datorii totale de 1.624.779 lei.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

A căzut de la balcon în timp ce fuma

Mon Mar 11 , 2019
Un bărbat din Năvodari a ajuns în stare destul de gravă la spital, după ce a căzut de la balcon în timp ce fuma. Accidentul s-a produs pe strada Albinelor din oraș. Din primele informații, tânărul de 23 de ani fuma la balconul apartamentului de la etajul al doilea, s-a […]