VIDEO Incendiu la catedrala Notre-Dame din Paris, veche de 850 de ani

foto: AFP

UPDATE ora 21.30. „Notre Dame în flăcări. Emoția unei întregi națiuni. Rugați-vă pentru toți catolicii și pentru toți francezii. Ca și compatrioții noștri, sunt trist să văd că arde această parte din noi”, a spus președintele Franței, Emmanuel Macron.

UPDATE ora 21.27 „Notre Dame este un simbol iconic al credinței pentru oamenii din întreaga lume – și este extrem de dureros să vezi o casă a Domnului în flăcări”, a spus vicepreședintele SUA, Mike Pence.

UPDATE ora 21.20. „Totul se prăbușește”, a declarat un polițist aflat la locul incendiului.

Momentul când turla se prăbușește (video: Patrick Galey/Twiter)

Un incendiu a izbucnit luni seară la catedrala Notre-Dame din Paris. Nu este clară cauza incendiului, însă oficialii susţin că ar putea avea legătură cu lucrările de renovare.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 18.50, ora locală, 19.50 ora României. Pompierii s-au mobilizat la câteva minute după izbucnirea incendiului, iar operațiunea de stingere este în curs. 

Catedrala a fost evacuată, iar oamenii din jur au fost sfătuiți să se îndepărteze de locul incendiului. 

Biserica Catolică din Franța a lansat anul trecut un apel de strângere de fonduri pentru reabilitarea monumentului ajuns azi la vârsta de 850 de ani.

Istoria catedralei, filmată în interior, în martie 2019 (video: Cristian Hagi)

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, scris pe Twitter că în jur a fost creat un perimetru de securitate și vorbește despre un „incendiu teribil”. Primarul adjunct al capitalei franceze l-a etichetat și el drept unul „important”, transmite și Le Monde. Acesta le-a cerut oamenilor să stea la distanță pentru a nu îngreuna intervenția pompierilor.

Vă recomandăm și:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Chinezii și arabii investesc sute de milioane de euro în agricultura din România

lun apr. 15 , 2019
Grupul românesc de agribusiness Brise a fost curtat, anul trecut, de mai mulți investitori, atât chinezi, cât şi arabi. În final, antreprenorul Marius Bucur, care controlează Brise, a mers pe mâna chinezilor de la CEE Equity Partners, finanțat de guvernul Chinei. Brise Group, unul dintre cele mai mari grupuri din […]

V-ar putea interesa și: