Incendiu puternic la Techirghiol. Fum de să-l tai cu cuțitul

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanța au fost solicitați să intervină, marți după-amiază, în localitatea Techirghiol, pentru a stinge un incendiu izbucnit la un depozit de deșeuri, lângă centrul logistic Dedeman.

Ard materiale combustibile în curtea unei societăți comerciale private, pe o suprafață de aproximativ 300 mp. La faţa locului, au fost mobilizate patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autocisternă și un echipaj SMURD B. În jur de 20 de pompieri luptă cu flăcările în acest moment.

În urma unui apel primit la 112 am fost solicitați să intervenim la un incendiu la un depozit de deșeuri diferite în localitatea Techirghiol. Din primele momente au fost alocate patru autospeciale, de stingere cu apă şi spumă, o autocisternă şi un echipaj SMURD B, în total aproximativ 20 de pompieri. Depozitul se află în aer liber, deci nu este vorba despre o construcție propriu-zisă. Nu s-a impus emiterea unui mesaj RO-Alert”, a declarat sg.maj. Oana Manoilă, subofițer tehnic principal CIRP.

Hidranți aici în zonă avem. Un operator economic de aici din apropiere ne-a sprijinit cu alimentarea autospecialelor. Vântul, la ajungerea forțelor și inclusive acum este moderat spre puternic a favorizat propagarea incendiului. Au fost protejate în momentul de față două anexe fiind ale sediului administrativ al firmei, dar datorită cantităților mari de materiale combustibile și al vântului, incendiul s-a propagat cu repeziciune”, a declarat maior Alexandru Costache, șef Centru Operațional ISU Dobrogea.

Sursă: Facebook

„S-au produs degajări masive de fum, au ars materiale plastice.”, a declarat Steluța Popescu, director Garda de Mediu Constanța.

La ora redactării acestei știri, incendiul era localizat și se lucra pentru lichidare. 

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Proiect Erasmus în derulare la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Medgidia

Tue May 3 , 2022
Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia găzduiește în perioada 2-5 mai 2022 reuninea internațională-Staff Training Event, din cadrul proiectului european Erasmus+ KA2 intitulat Inclusion through democratic participation. La acest eveniment organizat de membrii echipei de proiect ai LTNB participă elevi și profesori din țările partenere: o delegație de 5 profesori […]