Încep înscrierile la Universitatea Ovidius. Peste 8.100 de locuri disponibile

La Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) începe joi, 6 iulie 2023, sesiunea de vară a concursului de admitere pentru programele de licență și de master din cadrul celor 16 facultăți.

Pentru admiterea din acest an, sunt scoase la concurs 5.266 de locuri la cele 81 de programe de studii universitare de licență și 2.885 de locuri pentru 58 de programe universitare de master.

„Admiterea din acest an aduce patru programe noi de studii de licență, la care candidații se pot înscrie începând cu sesiunea din luna iulie. Astfel, vor fi scoase la concurs 50 de locuri la specializarea Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, în cadrul Facultății de Farmacie; Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă scoate la concurs 50 de locuri la Informatică aplicată în inginerie industrială și 30 de locuri la Sisteme de producție digitale, iar la Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie sunt scoase la concurs 30 de locuri la programul Ingineria și protecția mediului în industrie”, a declarat rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu.

În sesiunea iulie a concursului de admitere, pentru programele de licență, calendarul general al admiterii este 6 – 28 iulie 2023, când vor avea loc înscrierile, susținerea probelor de concurs și înmatricularea pentru toate domeniile de studii de la toate formele de învățământ – învățământ cu frecvență (IF), învățământ la distanță (ID) și învățământ cu frecvență redusă (IFR), în funcție de calendarul fiecărei facultăți, cu excepția Facultății de Medicină, unde înmatriculările se finalizează pe data de 29 iulie 2023 și a Facultății de Stomatologie, unde data finală pentru înmatriculări este 4 august 2023.

Pentru programele de master, în perioada 6 – 28 iulie 2023 vor avea loc înscrierile, susținerea probelor de concurs și înmatricularea pentru toate domeniile de studii, conform calendarului specific al fiecărei facultăți. Excepție face Facultatea de Medicină, unde admiterea la master va avea loc în luna septembrie.

La toate cele 16 facultăți și la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, înscrierea pentru admitere a candidaților cetățeni români, UE, SEE, CE se va realiza online, pe platforma https://admitereonline.univ-ovidius.ro/. De asemenea, și în acest an, românii de pretutindeni (români şi etnici români, cu domiciliul stabil în străinătate, conform actului de identitate) se pot înscrie prin platforma dedicată http://admitereonlinerp.univ-ovidius.ro/.

Totodată, cetățenii internaționali care doresc să studieze la UOC se pot înscrie online, utilizând platforma https://admitereonline.univ-ovidius.ro/.

În funcție de facultatea aleasă, admiterea se face fie pe baza concursului de dosare, fie prin examen de admitere – în cazul programelor de studii care presupun probarea, de către candidați, a unor abilități sau cunoștințe de specialitate.

Astfel, în 11 facultăți ale UOC (Facultatea de Construcții, Facultatea de Drept și Științe Administrative, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Facultatea de Litere, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Teologie) admiterea va fi realizată pe baza mediei de la bacalaureat și a unui eseu motivațional sau a unei scrisori de intenție, în funcție de criteriile de selecție specifice fiecărui program de studii (https://admitere.univ-ovidius.ro/home/criterii-de-admitere-si-taxe-de-scolarizare/).

La Facultatea de Arte admiterea se realizează în baza susținerii unor probe vocaționale și practice, în funcție de programul de studii ales, în timp ce la Facultatea de Educație Fizică și Sport candidații vor susține probe sportive, în funcție de programul de studii pentru care optează.

Pentru admiterea la Facultatea de Medicină, Facultatea de Stomatologie și Facultatea de Farmacie candidații vor susține examene scrise, care se vor desfășura în format fizic, în spațiile aparținând UOC.

La toate facultățile, candidații declarați ADMIS trebuie să își facă înmatricularea online, în platformă, odată cu confirmarea locului. Pentru finalizarea înmatriculării, candidații au obligația de a depune în original actele de studii utilizate la înscriere (diploma de bacalaureat sau, după caz, diploma de licență), precum și contractul de studii semnat în original. Termenul de depunere a actelor este menționat în fișa de înscriere și în calendarul admiterii pentru fiecare facultate.

Pentru candidații din categoria români de pretutindeni (români şi etnici români, cu domiciliul stabil în străinătate, conform actului de identitate), admiterea va fi realizată pe baza mediei de la bacalaureat la toate facultățile, cu excepția Facultății de Arte – unde candidații vor susține o probă de aptitudini eliminatorie. Candidații declarați ADMIS trebuie să își facă înmatricularea în termenele prevăzute în calendarul admiterii sau stipulate în anunțurile care vor însoți Rezultatele concursului de admitere, prezentând actele de studii utilizate la înscriere (diploma de bacalaureat sau, după caz, diploma de licență), precum și contractul de studii semnat în original. Candidații români de pretutindeni sunt scutiți de plata taxelor de înscriere și de înmatriculare.

Pentru candidații – cetățeni din Ucraina, care au absolvit învățământul preuniversitar din Ucraina, înscrierea se face prin platforma International Students, online, conform precizărilor primite în Instrucțiunile Ministerului Educației nr. 1218/II/DGRIAE/30.05.2023;

Astfel, înscrierea se poate face, la alegerea candidatului, în următoarele variante: online – în secțiunea dorită, la facultatea/ programul ales, în aceleași condiții ca și cetățenii români, prin încărcarea documentelor în platforma de admitere pentru cetățeni români – dacă îndeplinesc condițiile prevăzute în OUG 194/2002; prin platforma de români de pretutindeni dacă îndeplinesc condițiile aplicabile pentru acest statut; prin platforma DSS, online, prin încărcarea documentelor precizate în reglementările interne.

Toate informațiile legate de admiterea 2023 la UOC, sesiunile iulie și septembrie, sunt publicate la http://admitere.univ-ovidius.ro/, dar și pe site-urile facultăților.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Care este cel mai bun liceu din județul Constanța, dar și cel mai slab

lun iul. 3 , 2023
Dacă vă întrebați care sunt cele mai bune licee din Constanța, în top vor apărea inevitabil două nume: Mircea cel Bătrân și Ovidius. Astăzi încercăm să vedem care din ele este mai bun și, pentru afla acest lucru, ne raportăm la rezultatele obținute de elevi la examenul de Bacalaureat. Cu […]

V-ar putea interesa și: