Începe adevăratul haos pe bd. Alexandru Lăpușneanu. Adio locuri de parcare

Lucrările de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu din Constanța au ajuns în zona Dacia. De acum începe nebunia, pentru că se lucrează în dreptul blocurilor și pentru că locurile de parcare de pe bulevard, folosite de sute de locatari, vor dispărea.

Primăria Constanța nu a reușit să găsească nicio soluție pentru acești oameni. Nu a făcut-o nici Decebal Făgădău, nici Vergil Chițac, cel care i-a continuat proiectul, deși ar fi avut posibilitatea dacă nu să îl amendeze să îl stopeze.

Singurul loc unde s-ar putea construi o parcare mai mare este la Casa de Cultură, pe lângă Colegiul Național de Arte, dar pentru cei de la Dacia nu este nicio consolare, pentru că e greu de crezut că vor dori să își lase mașina la circa trei kilometri distanță de casă.

Ce e de făcut? Primarul Chițac oferit soluția: să mergem pe jos sau cu bicicleta.

Ce vor face oamenii din zonă cu mașinile? Rămâne de văzut.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea19 thoughts on “Începe adevăratul haos pe bd. Alexandru Lăpușneanu. Adio locuri de parcare

  1. Dc primaru ne vrea pe biciclete, votam alt idiot data viitoare. Asta ne a convins cu capacitatea lui de a administra orasul. Special voi merge sa votez impotriva lui.

  2. @constantean – Este dezolant și aglomerat tocmai pentru că edilii nu s-au preocupat, nu se preocupă și nu se vor preocupa de problema numărului de mașini aflat în creștere și de lipsa locurilor de parcare. Orice loc considerat “gol”, oricât de mic, este imediat vândut “dezvoltatorilor” care construiesc mall-uri și magazine, pentru că parcările nu aduc bani. Parcurile și locurile verzi au fost rase complet pentru asta. Nu vedeți? Cât despre răspunsul cinic al primarului “să meargă pe jos sau cu bicicleta” într-un secol al globalizării, când oamenii lucrează la distanță de zeci de km de casă este cel puțin jignitor, dacă nu prostesc de-a dreptul. Familia dânsului și el însuși merg pe jos sau cu bicicleta unde au treabă? Dar consilierii, angajații primăriei și familiile lor? Cui îi vinde gogoși? Nu toată lumea are vilă de lux proprietate personală cu garaj propriu. Eu fac zilnic naveta Cta – Năvodari, cu echipament de lucru după mine, cum aș putea face asta mergând pe jos sau cu bicicleta? Plec de acasă cu 2-3 ore mai devreme și mă întorc cu 2-3 ore mai târziu? Și iarna ce fac? Tot pe jos? Tot cu bicicleta? Ce să facem? Ne căutăm de muncă toți în preajma casei? Ca ce?
   Atitudinea asta este de un miserupism cinic nemaipomenit.

 1. Ce il intereseaza pe Chitac ce fac oamenii cu masinile? El nu e din Constanta. La Eforie sunt locuri de parcare asa ca i se rupe.

 2. Pe marile bulevarde nu se parcheaza in nici-o capitala sau oras European.E treaba ta unde parchezi masina!

  1. in ce oras european ai fost tu in ultima vreme si nu se parca pe marile bulevarde?

    1. Champs-Élysées are niște stații de metrou cu guri de intrare ieșire chiar lângă bulevard, deci poți ajunge așa mai repede decât cu mașina. Și mai are niște parcări mari subterane în apropiere. Și mai are un specific: e zonă turistică. Sunt extrem de mulți de turiști străini și marea majoritate nu vin cu mașinile în Paris, unde traficul este, totuși, un chin.
     Bd. Alexandru Lăpușneanu nu are nici metrou, nici parcări subterane, și nici nu e cel mai celebru bulevard turistic din lume, ci unul în care sunt zeci de blocuri de locuințe.
     Cam astea sunt principalele diferențe.

 3. Nu e nevoie de mașini în oraș, avem Ct bus, taxi, Uber, Bolt,poate de biciclete se fac prin tot orașul, sunt alternative.

  1. Oare de ce se apuca de toate lucrările și nu termina nici una în km 4-5 au defrișat trotuarele de pe ambele sensuri de mers de dinainte și după pod pe unde pot circula pietonii când plouă și trec mașinile cu viteza iar apa curge șiroaie ? Ăștia chiar sunt idioți amiralul nu vede oare că e in drumul lui spre Eforie

 4. Ce locuri de parcare atata timp cat si-au luat banii plus spagile pe lucrare!!! De ce sunteti naivi, nu ati inteles cum funtioneaza?

  1. Adevarat grait, oare cati inteleg aceasta realitate crunt de mizerabila, numita joc si obligatii politice ? Sa facem un exercițiu mic de aducere aminte cu ce slogan a participat la alegeri ? . Va reamintesc, Eu nu voi face ce au facut predecesorii mei. Si chiar s-a tinut de cuvant, n-a facut ce au facut predecesorii sai, A Făcut Mult Mai Rau, si asta este justificata politic ordinaresc, spre nefericirea noastra a ,, Sulimii neimportante pentru ei ”. Adica fara nicio urma de empatie. Punct.

 5. Sa mergeti voi cu bicicleta ca sa dau eu parcarile si bulevardurile pentru malluri.
  In ce tara se mai aduc mallurile in centrul oraselor?
  Aveam si noi un amarat de parc si ati bagat Cityurile peste el.
  Ce credeti, s-o fi luat spaga, s-o lua spaga?
  Cred ca la urmatoarele alegeri, o sa aducem la primarie un pustnic!

 6. Voi ăștia care supuneți ca nu e nevoie de mașină și care spuneți ca sunt alternative va gândiți măcar unde o sa își lase oameni aia mașinile când sunt acasă nu când se plimba prin oraș cu ele? Ce credeți ca o baga în buzunar și sa rezolvat problema? Da normal ca e ușor sa dati din gura când mergeți doar cu autobuzul pentru ca nu aveți mașina sau dacă aveți nu sunteți voi afectați direct de problema. Mai gândiția și la cei afectați nu doar la voi.

 7. Foarte bine, si asa sunt foarte, foarte multe masini pe un spatiu restrans.

  Cine isi cumpara masina, mai intai se asigura ca are unde sa o parcheze.

 8. Căpitan de barca de pescuit, dute tata pe apa și lasă-ne, Ia-l de mana și pe fratele tău din Năvodari și duceți-vă pe apa sâmbetei ca ne am saturat de voi.

 9. Domnul primar a fost măcar o data pe acest bulevard !? Sa vadă ca sunt și unități medicale pe acest bulevard, deci bătrânii și bolnavi greu transportabili care merg la analize sau la doctor, ce fac vin cu trotineta!?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Două unități de învățământ din Constanța, premiate de ministrul Educației după ce au câștigat competiția națională „Școală Europeană”

Thu Jun 9 , 2022
Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a premiat, miercuri, cele 90 de unităţi de învăţământ preuniversitar câştigătoare la a XVII-a ediţie a Competiţiei Naţionale „Şcoală Europeană”. Printre ele se află și două din Constanța. Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercui seară, de Ministerul Educaţiei, la eveniment au mai fost prezenţi Monica […]