Începe Bacalaureatul. Primele probe: evaluarea competențelor lingvistice și digitale

 

Conform Calendarului examenului de bacalaureat național, în perioada, 6 – 16 iunie 2017, absolvenții de liceu vor susține probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, astfel:

 • 6 – 7 iunie 2017: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A – 4.225 candidați (real – 3.324 și uman – 901)
 • 9, 12 – 13 iunie 2017: Evaluarea competenţelor digitale – proba D – 3.172 candidați
 • 14 – 16 iunie 2017; Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C – 3.683 candidați:
  Limba engleză – 3550
  Limba franceză – 105
  Limba germană modernă – 14
  Limba italiană – 6
  Limba spaniolă – 8

La nivelul județului Constanța au fost desemnate 51 de centre de examen pentru evaluarea competențelor lingvistice și digitale. Proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română începe la ora 9.00, conform programării afișate în fiecare centru de examen.

Evaluarea competențelor lingvistice, pentru limba română și limba modernă, precum și a celor digitale se face, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori, dintre care unul este cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă, iar celălalt este un alt cadru didactic, de aceeași specialitate, din unitatea de învatamânt.

Subiectele pentru proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română sunt elaborate de catre Centrul Național de Evaluare și Examinare și cuprind texte literare, nonliterare și itemi corespunzători descriptorilor competențelor din programele pentru bacalaureat. Pentru elaborarea răspunsurilor, se acordă fiecărui candidat câte 15 minute, iar pentru susținerea acestora în fața comisiei, câte 10 – 15 minute.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce notă îi dați primarului din Techirghiol, Iulian Soceanu, la un an de mandat?

lun iun. 5 , 2017
Constanța 100% vă invită să le dați o notă primarilor, după primul an de mandat. A venit acum rândul edilului din Techirghiol, Iulian Soceanu. Iată ce promitea acesta cu câteva zile înainte de alegerile de anul trecut. ”Toti vrem sa traim intr-un oras curat si frumos, care sa ofere locuri […]
iulian soceanu

V-ar putea interesa și: