Începe competiţia internaţională dedicată tinerilor pianişti

În perioada 28 – 31 octombrie 2021 se va desfăşura online cea de-a patra ediţie a concursului internaţional „Constanța International Competition-Festival for Young Pianists”. În cadrul competiţiei au ocazia să îşi exprime talentul şi pasiunea pentru pian cei mai buni tineri pianiști din Constanța, România dar și din străinătate. Proiectul este organizat de Asociația Nihil Sine Arte, în parteneriat cu Colegiul Național de Arte “Regina Maria”, Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, Camerloher Musikschule Murnau, Germania, Fundația ACUMM, România.

În competiţie s-au înscris 81 de concurenți din multe orașe din România dar și din America, Marea Britanie, China, Indonezia, Vietnam, Polonia, Republica Ceha, Macedonia, Armenia, Rusia, Republica Moldova, Belgia, Slovacia, Ucraina, Malaysia, Thailanda, Turcia, Australia.

Invităm toţi iubitorii de pian să urmărească acest eveniment cultural şi gala de premiere pe pagina de facebook a proiectului https://www.facebook.com/ ConstantaInternationalPianoCompetition dar şi pe canalul de youtube al Asociaţiei Nihil Sine Arte: https://www.youtube.com/watch?v=es9BDPdYtds

Tinerii artişti instrumentişti vor avea ocazia să-și exprime talentul într-o competiție de nivel înalt, al cărei juriu este alcătuit din personalități artistice și pedagogice din România și din străinătate: Verona Maier, Toma Popovici, Thomas Böckheler, Boldizsár Csicky, Florian Mitrea, Daniel Goiţi, Alina Deleanu, Daniela Vlădescu.

Competiția va avea loc într-o singură etapă, pe următoarele grupe de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani, 16-18 ani, 19-28 ani. Se vor acorda premii în bani pentru toate categoriile de vârstă, recitaluri, 3 premii speciale „concert cu orchestră” şi masterclass-uri de pian în România şi Germania. Premiile vor fi acordate tuturor categoriilor din concurs, fără discriminare de vârstă, etnie, naționalitate sau alte criterii.

Concursul „Constanța International Competition-Festival for Young Pianists” a debutat la Constanța în anul 2018 din dorinţa de a susţine arta şi cât mai mulți tineri pianiști din România și din străinătate, şi s-a dovedit a fi un succes datorită numărului mare de pianişti înscrişi, număr ce creşte de la an la an.

Proiectul este finanţat de Primăria Municipiului Constanța si are o valoare totală de 82.200 lei.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Avarie RAJA la intersecția străzilor Bogdan Vasile cu Izvor din municipiul Constanța

Wed Oct 27 , 2021
Astăzi – 27 octombrie 2021, s-a înregistrat o avarie pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 100 mm, de la intersecția străzilor Bogdan Vasile cu Izvor din municipiul Constanța. Pentru remedierea acesteia, echipele de intervenție RAJA S.A. sistează furnizarea apei potabile, în intervalul orar 14.20 – 18.00. Sunt […]
raja apa medgidia