Începe recenzarea pe teren a populaţiei. Cum îi puteți identifica pe recenzori

Astăzi, 31 mai, începe etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022. Aproape 47% din populaţia ţintă estimată s-a autorecenzat, informează Institutul Naţional de Statistică (INS).

Etapa de recenzare pe teren se va desfăşura în perioada 31 mai – 17 iulie. În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu faţă-în-faţă, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare, a precizat Institutul Naţional de Statistică.

”Pe 31 mai 2022, începe etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022. Vor fi vizitate şi gospodăriile populaţiei care nu au finalizat corect şi complet chestionarele de recensământ. Se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care la momentul de referinţă al recensământului aveau reşedinţa obişnuită în România (care, la 1 decembrie 2021, locuiau pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puţin 12 luni)”, arată datele INS.

Momentul de referinţă al recensământului este ora „00:00” din ziua de 1 decembrie 2021, iar datele colectate trebuie să reprezinte situaţia la acel moment. Până la finalul zilei de 27 mai, ultima zi de autorecenzare, s-au înregistrat în total 11 milioane de chestionare, dintre care 8,9 milioane de chestionare valide la nivel de persoană (53,9% în mediul urban şi 46,1% în mediul rural), ceea ce reprezintă 46,8% din populaţia rezidentă ţintă estimată a României la 1 decembrie 2021.

 Diferenţa de 2 milioane este reprezentată de numărul de chestionare ale locuinţelor neocupate, precum şi de chestionare multiple (persoane şi locuinţe recenzate de mai multe ori) şi de cele incomplete. Pentru cele din ultima categorie (incomplete) nu se eliberează dovadă de autorecenzare.

Cum vor putea fi identificaţi recenzorii

Institutul Naţional de Statistică (sediul central şi direcţiile teritoriale de statistică), împreună cu primăriile şi autorităţile locale, au pregătit un număr de 20.000 de recenzori de teren pentru această acţiune.

Aceştia vor putea fi uşor de identificat în baza unei legitimaţii emise de Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor prin Unitatea administrativ-teritorială corespunzătoare, conform modelului publicat ca anexă la HG nr. 1071/2020 pentru stabilirea bugetului şi a categoriilor de cheltuieli necesare efectuării recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, precum şi a măsurilor pentru punerea în aplicare a unor dispoziţii din OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, cu modificările şi completările ulterioare.

Recenzarea prin interviu faţă în faţă este ultima etapă a colectării datelor de la populaţie pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL2021) şi este obligatorie. Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidenţiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 şi 5.000 lei.

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL2021) este primul recensământ din România organizat integral în format digital.

Întregul proces al colectării datelor se desfăşoară cu asigurarea confidenţialităţii şi protecţiei depline a informaţiilor. România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie şi al patrulea după Revoluţia din 1989.

Pentru informaţii detaliate privind desfăşurarea RPL2021, poate fi consultat site-ul www.recensamantromania.ro.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Începe recenzarea pe teren a populaţiei. Cum îi puteți identifica pe recenzori

  1. unde for fi incadrati cei din diaspora caree nu sint obligati sa se recenzeze Nu vor aparea nicaieri deci nu exista

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

NEVERSEA 2022: fenomenul trap va urca pe scena The Ark

Tue May 31 , 2022
Culese din Cartier, Grasu XXL, Șatra B.E.N.Z, Ian, Killa Fonic completează line-up-ul pentru scena The Ark la festivalul Neversea. Scena The Ark reunește cele mai cunoscute nume din trap, hip-hop, rap și drum’n’bass. Organizatorii celui mai mare festival de pe plajă din Europa, Neversea, anunță numele artiștilor care vor ajunge […]