Începe sezonul estival. 300 de plaje au fost predate operatorilor

Administrația Națională Apele Române a anunțat, vineri, că 300 de sectoare de plaje au fost predate operatorilor, pentru sezonul estival care începe sâmbătă, operaţiunile de pregătire a plajelor pe sectoarele necontractate urmând să continue. În decurs de două luni, de pe litoral au fost adunate 300 de tone de deşeuri.

“De mâine, începe sezonul estival. 300 de sectoare de plaje au fost predate operatorilor de către Apele Romane Dobrogea-Litoral în urmă cu mai bine de două săptămâni”, arată Apele Române.

Aceste porţiuni de plajă sunt de pe tronsoanele Corbu-Năvodari-Constanţa, Agigea-Eforie Nord-Eforie Sud-Tuzla-Costineşti şi 23 August-Olimp-Neptun-Jupiter-Venus-Saturn-Mangalia-2 Mai-Vama Veche.

“Timp de mai bine de două luni, colegii de la Apele Romane Dobrogea-Litoral au efectuat în acest zone mai multe operaţiuni specifice de colectare a deşeurilor, lucrări de nivelare şi afânare, precum şi de curăţare a liniei ţărmului de alge. Rezultatele sunt semnificative: 300 de tone de deşeuri de pe întregul litoral românesc; 2.000 de tone de nisip, care a fost reintegrat în profilul plajei şi depus în zonele deficitare”, menţionează sursa citată.

Pe suprafeţele necontractate, operaţiunile de pregătire a plajelor vor continua.

Foto: Apele Române

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Peste 1.200 de polițiști constănțeni la datorie, de Paște. De Înviere, deplasarea este permisă numai pentru slujba religioasă

Fri Apr 30 , 2021
Poliţiştii constănțeni, împreună cu jandarmi, pompieri, polițiști locali și polițiști de frontieră sunt la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, în contextul sărbătorilor pascale ortodoxe. În perioada 30 aprilie – 3 mai 2021, peste 1.200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța (ordine publică, […]
politia-constanta-actiuni-covid-2