Începe simularea examenelor naționale în județul Constanța

elevi

La nivelul județului Constanța debutează etapa de organizare a simulărilor județene ale examenelor naționale pentru absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a/ a XIII-a. Este o inițiativă pe termen lung, cu derulare lunară, cu scopul de a oferi elevilor posibilitatea de a-și exersa/ verifica achizițiile, de a se familiariza cu tipurile de subiecte, precum și cu sistemul de examen în sine, au transmis reprezentanții ISJ Constanța.

Pentru participarea la prima simulare județeană a evaluării naționale a elevilor de clasa a VIII-a, s-au înscris unități de învățământ reprezentând 93%, iar pentru simularea județeană a examenului de bacalaureat: 86%.

Unitățile de învățământ care nu au optat să participe la aceste simulări din luna ianuarie sunt:
• evaluare națională clasa a VIII-a (10 unități de învățământ): Colegiul Naţional ’Mihai Eminescu’ Constanţa, Colegiul Naţional ’Mircea cel Bătrân’ Constanţa, Liceul Teoretic ’Lucian Blaga’ Constanţa, Liceul Teoretic ’Ovidius’ Constanţa, Şcoala Gimnazială ’Mircea Eliade’ Cernavodă, Şcoala Gimnazială ’Nichita Stănescu’ Mereni, Şcoala Gimnazială Nr. 16 ’Marin Ionescu Dobrogianu’ Constanţa, Școala Gimnazială Nr. 30 ’Gheorghe Ţiţeica’ Constanţa, Şcoala Gimnazială Nr. 7 ’Remus Opreanu’ Constanţa, Liceul Tehnologic ’Nicolae Dumitrescu’ Cumpăna (clasă on-line);
• bacalaureat (11 unități de învățământ): Colegiul Naţional ’Mihai Eminescu’ Constanţa, Colegiul Naţional ’Mircea Cel Bătrân’ Constanţa, Liceul Tehnologic ’Axiopolis’ Cernavodă, Liceul Teoretic ’Carmen Sylva’ Eforie, Liceul Teoretic ’Lucian Blaga’ Constanţa, Liceul Teoretic ’Nicolae Bălcescu’ Medgidia, Liceul Teoretic ’Ovidius’ Constanţa, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Constanţa.

Prima simulare județeană a examenelor naționale se va desfășura în perioada 26 – 28 ianuarie 2022.

Inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai, a transmis către colegii directori și cadre didactice un mesaj prin care apreciază efortul și implicarea dumnealor:

„Le mulțumesc tuturor colegilor care au înțeles importanța organizării acestor simulări în vederea pregătirii temeinice a elevilor, precum și pentru a obține rezultate tot mai bune la nivelul județului! Am convingerea că în acest an ne vom putea mândri rezultate foarte bune la examenele naționale!”

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Stelian Ion vrea să anuleze amenzile primite de românii care nu au completat formularul de intrare în țară

Wed Jan 19 , 2022
Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat, miercuri seară, că alături de Stelian Ion și de încă un membru USR, a pregătit un proiect de lege pentru anularea amenzilor aplicate pentru necompletarea formularului pentru intrarea în ţară şi restituirea banilor deja plătiţi. „Anulăm amenzile PLF şi returnăm banii deja plătiţi. Am […]
USR-PLUS-Alianta-National-Taranista-Stelian-Ion