Început de an școlar în Peștera. Comuna este pe mâini bune. FOTO. VIDEO

Pestera deschidere an scolar

Copiii din Peștera au așteptat astăzi, ca toți colegii lor, să înceapă școala. Spre deosebire de ceilalți, copii din Peștera au venit îmbrăcați la fel, pentru că autoritățile locale le-au oferit, încă din vară, uniforme complete. Bine, ca să fiu sincer, aproape toți. Primarul Marius-Liviu Petre a remarcat o elevă care nu avea încă uniformă. ”Este transferată recent, din Cochirleni”, i-a răspuns directoarea Școlii nr. 1 din Peștera, Maria Magdalena Boldașu. Va avea și ea, în cel mai scurt timp.

Festivitatea de deschidere a avut un mare atu: a fost scurtă și cuprinzătoare. Au luat cuvântul directoarea, primarul și viceprimarul. În câteva minute, copiii au putut să urce în clase. Am mai scris despre școala din Peștera, este una dintre cele mai moderne din tot județul Constanța și se bate de la egal la egal cu școlile cu pretenții din municipiul Constanța. Toate clasele au vide-proiectoare, aer condiționat, bănci moderne, sunt dotate cu calculatoare și cu tot ceea ce este nevoie.

Dincolo de dotări, sentimentul cu care am rămas după eveniment a fost că Peștera este pe mâini bune. Nu se poate altfel atunci când primarul este fost profesor și director al școlii, un primar care încă iubește sclipirea din ochii copiilor care înțeleg lucruri noi. Un primar care, în adâncul sufletului, este încă profesor – și trebuie să recunoaștem că nu sunt multe profesii mai nobile pe lumea aceasta ca cea de profesor. Peștera are viitor frumos și pentru că de copiii ei se ocupă, în calitate de director de școală, o doamnă tânără, dornică și capabilă să facă treabă foarte bună. Pentru că primarul, viceprimarul și directoarea vorbesc despre ”Echipa Peștera”, înțelegând astfel nevoia de colaborare pentru interesul suprem: binele elevului.

Am și o dovadă că viitorul comunei este roz. Azi, primarul și fostul director Marius-Liviu Petre a ținut să felicite în mod special un dascăl. Pe Ana Maria Vasile, profesor de limba engleză, în primul an de activitate. A felicitat-o pentru că, în urmă cu câțiva ani i-a fost profesor, iar acum a reușit să ajungă dascăl.

Eleva devenită profesor - arc peste timp
Eleva devenită profesor, profesorul devenit primar – arc peste timp

Tânăra profesoară nu și-a putut stăpâni lacrimile de emoție.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Emoții în prima zi de școală la ”Gheorghe Țițeica”. FOTO

Mon Sep 12 , 2016
Pentru cei 1221 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 30 ”Gheorghe Țițeica” din Constanța, prima zi din noul an școlar a fost una plină de emoții, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Curtea instituției a devenit pentru câteva ore o mare de culori și de chipuri vesele, […]