Incidența în municipiul Constanța a crescut de la 2,58 la 2,81 într-o singură zi. Ce măsuri se iau la 3

Incidența cazurilor de coronavirus, în municipiul Constanța, a crescut de la 2,58 la 2,81 într-o singură zi.

Dacă urmează o creștere similară și în următoarele 24 de ore, orașul va depăși pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

Cel mai probabil, nu se va întâmpla așa, pentru că în weekend se testează mai puțin decât în timpul săptămânii. În ritmul acesta însă, vom depăși cu siguranță pragul săptămâna viitoare.

Cele mai importante măsuri de sănătate publică ce se aplică în localităţile unde incidenţa este mai mare de 3 cazuri/1.000 locuitor sunt: este obligatorie purtarea măştii atât în interior, cât şi în toate spaţiile deschise, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele cu vârsta mai mare de 5 ani; este suspendată activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor în interior, dar este permisă funcţionarea teraselor şi livrarea la domiciliu; este suspendată activitatea cu publicul a operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc şi sunt suspendate activităţile cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Conform analizelor de risc efectuate de către DSP pentru fiecare localitate în care incidenţa depăşeşte 3 cazuri/1.000 locuitori, nu se impune măsura de carantinare a acestora.

parteneri Constanta 100% CT100
Constanta-financiara-sigla-jpg
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
Mitshubishi
sprijina-jurnalismul-independent

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.