Incidența în municipiul Constanța a depășit pragul de 6!

constanta de sus

Incidența în municipiul Constanța a depășit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcției de Sănătate Publică.

Astfel, sâmbătă, 27 martie, s-a raportat o incidență de 6,15, ceea ce înseamnă 1918 cazuri active.

Prefectul Silviu Coșa a declarat că o localitate nu intră automat în carantină dacă se atinge incidența atinge 6. Decizia este mai complexă, se iau în calcul mai multe elemente.

„Acest prag nu este prevăzut în nicio lege. Starea de carantină se impune în baza unei analize de risc. Ea include și rata incidenței, dar mai sunt și alte elemente: numărul de unități sanitare, numărul de unități disponibile în ele, numărul de locuri disponibile în secțiile ATI, numărul de farmacii, numărul de magazine alimentare, toate raportate la populație. În funcție de ele se determină un punctaj. Dacă se depășește acest prag, se propune sau nu instituirea stării de carantină de către DSP. Propunerea ajunge la Institutul Național de Sănătate Publică, care procedează la o recalculare a punctajului. Acea analiză e prezentată Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. CJSU, în baza ei, adoptă o propunere privind instituirea stării de carantină, propunerea ajunge la Departamentul pentru Situații de Urgență, unde până acum au fost aprobate toate.”, a precizat prefectul Constanței.

Citește și:

Raed Arafat a semnat ordinul prin care o localitate din județul Constanța intră în carantină

Restaurantele Scoica, Toscana, Pizzico și Manara, amendate de polițiști pentru că erau deschise în interior VIDEO

Câți bolnavi de covid sunt în localitățile din județul Constanța

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Incidența în municipiul Constanța a depășit pragul de 6!

  1. Unde e incidenţa de 28 martie ? Bilanţul covid a venit de mult ? Dc se întârzia așa mult ????

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Câți bolnavi de covid sunt în localitățile din județul Constanța

Sat Mar 27 , 2021
Cei mai mulți bolnavi de covid din județul Constanța sunt în municipiul Constanța: 1918 cazuri active în ultimele două săptămâni. Mai jos aveți lista completă, care include și incidența, așa cum a fost furnizată de DSP. LOCALITATE POPULAȚIE CAZURI LA 1000 DE LOCUITORI ÎN ULTIMELE 14 ZILE CAZURI CONFIRMATE ÎN […]
covid 19