Incredibil! O stradă din Constanța are indicatoare de „Acces interzis” în ambele capete

Strada Războieni din municipiul Constanța. Accesul este interzis din ambele capete, pe o anumită porțiune (foto: Constanța100%,11 noiembrie 2018)

Credeați că le-ați văzut pe toate? Și noi, dar ne-am înșelat.

O stradă din municipiul Constanța a devenit, practic, stradă privată. De câteva zile, nu mai au voie să circule pe ea decât riveranii. Strada are, la ambele capete, semnul „Accesul interzis” cu excepția riveranilor.

Este vorba despre o un tronson din strada Războieni, situat lângă stadionul Farul, între străzile Ion Andreescu și Maramureș. Culmea, pe restul străzii este permisă circulația în ambele sensuri.

Decizia a a interzice accesul auto s-a luat, potrivit localnicilor, luna trecută, când Primăria Constanța a anunțat că 13 străzi din oraș devin cu sens unic. Am verificat pe Google Maps situația de anii trecuți. Intrarea dinspre Ion Andreescu era interzisă, în schimb, așa cum este normal, se putea intra pe stradă din partea opusă. Exista și atunci o restricție, pentru mașinile cu masă mai mare de 3,5 tone. Acum, niciun autovehicul nu mai are voie.

Am fost pe stradă să verificăm informația primită, iar unul dintre localnici a fost extrem de recalcitrant când am întrebat dacă știe de ce a fost închisă strada sau ce persoană importantă locuiește în zonă. Pe acest tronson sunt câteva case impozante și nu putem să ne ducem cu gândul că cineva care stă aici era deranjat de trafic.

Contactați de Constanța 100%, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța au spus că măsura este legală.

„Orice restricție pe drumul public este legală dacă are acordul poliției și al primăriei.”, au spus aceștia.

Comisia de circulație din cadrul Primăriei Constanța este condusă de viceprimarul Dumitru Babu. Uneori, această comisie ia decizii pripite, cum e cazul acesteia. D. Babu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Later edit: Reprezentanții primăriei spun că avizul Comisiei de circulație din cadrul Primăriei Constanța a fost dat în 2011. În 2016, indicatoarele au fost date jos de către noua echipă a primăriei. Anul acesta, primăria a primit o adresă de la Poliția Circulație care cerea să se amplaseze din nou semnul de interzis. Ne cerem scuze pe această cale domnului Dumitru Babu, pentru că înțelegem că a fost pus în fața faptului împlinit și că nu a putut să refuze?!

4 comments

  • Renașterii str cu caziere .. .la fel !!! Străzi private….în curând parvenitii ne vor alunga din Constanța!!!

  • Cine locuieste acolo? Razvan, patronul de la Bourbon. Are parcul auto cu numere cu BRB.

  • Mihaela Chera

    ..str.. HATMAN ARBORE COLT CU str. MUSCATELOR..din 2015 solicit un asemenea semn pt. distrugerile facute de traseul 5B..abia am reusit sa-i facem sa inteleaga,noi riveranii, ca alegerea strazii Muscatelor este ilegala din prea multe puncte de vedere..acum ca raul a fost facut,solicit doar semnul ,dar terenul aluneca in continuare iar comisia de circulatie,Babu,nu si nu..baietii de casa,care “flutura”gabaritul peste 3,5 t,ce daca legea spune altceva ! Solicit din nou un asemenea semn !

  • Asta inseamna sa ai lantul de cafenele Bourbon vb cu prieteni tai si hop semnul e montat p strada in ambele intersectii ! Domnul Razvan probabil.nu vrea sa ii fie deranjat copilul d masinile care ar putea trece pe acolo !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.