Indicele Dow Jones a înregistrat cea mai mare creştere procentuală într-o singură zi din ultimii 87 de ani

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Indicele Dow Jones Industrial Averadge a crescut marți cu 11,37%, înregistrând ea mai bună evoluţie zilnică, calculată în procente, din ultimii 87 de ani, investitorii anticipând că membrii Congresului vor adopta în curând un proiect de salvare a economiei de daunele provocate de epidemia de coronavirus. Este o revenire istorică a indicelui, după o scădere istorică, relatează CNBC.

Indicele S&P 500 a urcat cu 9,4%, consemnând cea mai bună evoluţie zilnică după octombrie 2008. Indicele Nasdaq Composite a crescut cu 8,1%, acesta fiind cel mai mare avans zilnic de după 13 martie. Indicii Dow şi S&P 500 şi-au revenit de la cele mai scăzute niveluri atinse de la sfârşitul anului 2016.

Ziua de marţi a fost a cincea cea mai bună şedinţă de tranzacţionare pentru indicele Dow Jones din istorie.

Investitorii se aşteptau ca pachetul de stimulare să fie adoptat marţi de Congres, parlamentarii făcând declaraţii că sunt aproape de un acord, dar ulterior au apărut informaţii că discuţiile s-ar putea prelungi şi pe parcursul zilei de miercuri.

Acţiunile Chevron au crescut cu peste 22%, contribuind la avansul indicelui Dow, după ce directorul general al grupului a spus că gigantul din sectorul energetic nu va reduce dividendele.

Titlurile American Express şi Boeing au crescut la rândul lor cu peste 20%. Sectorul energetic a consemnat cele mai bune performanţe în cadrul indicelui S&P 500, cu un avans de 16,3%, în timp ce sectorul industriei şi cel financiar au urcat fiecare cu peste 12%.

Bursele sunt susţinute de măsurile de stimulare ale Rezervei Federale, dar ştirile legate de cauza scăderilor istorice care au avut loc în ultimele zile au continuat marţi să fie negative.

Citește restul pe ConstantaFinanciara.ro.

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.