„Îndoiala” – două reprezentanții în acest weekend la Teatrul de Stat Constanța. Piesa a fost laureată cu Premiul Pulitzer

„Îndoiala” – două reprezentanții în acest weekend la Teatrul de Stat Constanța. Piesa a fost laurată cu Premiul Pulitzer

Teatrul de Stat Constanța a programat în acest weekend două reprezentații ale unui spectacol foarte nou, care a avut premiera în luna aprilie a acestui an: „ÎNDOIALA”, de John Patrick Shanley, în regia laureatei premiului UNITER, Diana Mititelu.

Cele două reprezentații sunt programate la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța, din strada Ion Lahovari nr. 2A, sâmbătă, 12 noiembrie și duminică, 13 noiembrie, de la ora 19:00.

Piesa lui John Patrick Shanley a fost laureată în 2005 cu Premiul Pulitzer și cu Premiul Tony și a fost ecranizată, în 2008, în regia autorului, cu o distribuție de excepție: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams și Viola Davis, primind mai multe nominalizări pentru Premiile Oscar.

Părintele Flynn și sora Aloysius, directoarea școlii parohiale ce funcționează pe lângă biserica catolică St Nicholas dintr-un cartier al New York-ului, intră în conflict atunci când sora James observă și raportează anumite indicii ale unui presupus abuz sexual al preotului asupra unui elev de culoare. Îndoiala nu este în niciun punct înlocuită de certitudine, ceea ce face ca spectacolul, ca și piesa, să fie un pasionant studiu de caz asupra îndoielii.

Montarea de la Constanța a avut critici favorabile, între care menționăm cronica semnată de Andreea Telehoi în revista de specialitate Teatrul Azi:

„Diana Mititelu pășește foarte atent pe linia fină dintre esență și aparență. Opțiunea regizorală, asumată, de a menține spectatorul într-o stare de îndoială, în ciuda faptului că este conștient de adevărul care îi este arătat concret, este abordată foarte atent si reușește să se susțină până la final. Se spune că menirea teatrului nu este de a da răspunsuri, ci de a pune întrebări, iar acest spectacol menține constant spectatorul într-o stare de incertitudine, de conflict între rațiune si simțire. Pe lângă perspectiva vizuală, care contribuie la introducerea în poveste, jocul actorilor trasează clar intențiile și scopul personajelor”.

În distribuție: Dana Dumitrescu, Iulian Enache, Cristiana Luca și Laura Iordan.

Decorul a fost conceput de Andreea Săndulescu, costumele, de Ioana Ungureanu, iar ilustrația muzicală, de Adrian Piciorea.

„Vă invităm la teatru în acest weekend, să vedeți un spectacol care vă va pune la încercare discernământul și sentimentele, un spectacol care dezvăluie fiecărui spectator câte ceva despre sine însuși.”, au transmis reprezentanții TSC.

Biletele pot fi cumpărate online, pe platforma Mystage.ro sau de la agenția de bilete a TSC din bulevardul Tomis nr. 97.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Enel și-ar putea vinde activele din România pentru a-și reduce datoriile. Italienii operează și în Constanța

Wed Nov 9 , 2022
Grupul italian de utilităţi Enel SpA analizează noi vânzări de active din afara Italiei, în ideea de a-şi reduce datoriile de 70 de miliarde de euro şi a putea finanţa noi investiţii, au dezvăluit pentru Bloomberg mai mult surse din apropierea acestui dosar, scrie Agerpres. Planul ar putea include vânzarea […]