Îngrijorător: 513 teste efectuate în Constanța, 375 de bolnavi descoperiți

coronavirus

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice și cele private din județul Constanța au fost realizate 513 teste RT-PCR, a anunțat Direcția de Sănătate Publică. Tot în ultimele 24 de ore, au fost depistați 375 de bolnavi, a anunțat Prefectura Constanța.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 6.257 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 144 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 475 de persoane internate, dintre care 444 din județul Constanța și 31 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.780 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 428 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 107 cadre didactice, 154 de elevi, 59 de studenți și 30 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 427 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (107), asistenți medicali (179) și personal auxiliar (141).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 607 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 112 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 89 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 115 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 111 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 29 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 19 ocupate).

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 281 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 43.750 de lei), dintre care 276 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 41.750 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 140 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 01 noiembrie a.c., peste 600 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 2.047 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Masca ar putea fi obligatorie în toate spațiile publice, în tot județul Constanța. A fost actualizată lista statelor pentru care se instituie măsura carantinei

Mon Nov 2 , 2020
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 2 noiembrie, Hotărârea cu numărul 51.Prin această Hotărâre a fost actualizată lista statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România și a fost propusă modificarea valorii ratei […]