Înmormântarea turismului românesc ar putea avea loc pe 16 mai

Înainte conferinței de presă, mai muți oameni au afișat pancarte

Mohammad Murad, președintele FPTR, a dat un ultimatul Guvernului: să vină la discuții până pe 16 mai pentru a discuta despre soarta turismului.

„Să vină la discuții cu noi, pe litoral, să vadă suferința oamenilor. Dacă nu ajungem la o masă de negociere vom organiza înmormântarea turismului românesc.”, a spus acesta.

„Se distruge tot ce am făcut în ultimii zece ani”, a punctat Murad.

Președintele FPTR a mai spus că anul trecut i-a dat un ultimatul ministrului Cuc să deschisă autostrada și acesta a făcut-o.

„Dacă nu vor veni la noi, ne vom duce noi la ei, dar cu alt limbaj. Civilizat și respectuos. Avem pierderi în fiecare zi, doar pe litoral, de 30 de milioane de euro, începând din 1 iunie. Nu mai vorbesc de ce am pierdut până acum”, a subliniat Murad.

Acesta a făcut afirmația într-o conferință de presă susținută în stațiunea Mamaia, la care au participat și alți hotelieri și în care s-au prezentat problemele turismului de pe litoral.

„Vă cerem să veniți cu măsuri concrete și cu predictibilitate”, a declarat și Ciprian Constantinescu, hotelier din sud.

„Să vină pe litoral să stea de vorbă cu noi. Chiar nu e nimeni din Guvern în stare să vină la televiziuni, în presă în general?”, a declarat și Nicolae Bucovală, președintele hotelierilor din Mamaia.

„Nu suntem bătaia de joc a nimănui. Dacă nu le convine de noi, să ne bage în pușcărie”, a mai spus acesta, referindu-se la afirmațiile premierului Ludovic Orban despre turism.

Bucovală a declarat că nu se pune problema majorării tarifelor în acest sezon estival.

Murad a mai spus că, în cazul în care într-un hotel deschis se va depista un caz de coronavirus, nu se va închide hotelul. „Când s-a descoperit un caz în parlament, s-a închis parlamentul?”, a întrebat el. Răspunsul real este că toți parlamentarii din sală au fost testați și au stat în carantină.

Ciprian Constantinescu a spus că nu există dovezi că virusul se transmite prin mâncare sau alimente, deci nu înțelege de ce restaurantele rămân închise.

Murad a afirmat că, dacă va fi obligat să închidă hotelul în cazul în care se va descoperi un caz, el nu va deschide în acest sezon niciun hotel.

Mohammad Murad și Ciprian Constantinescu au afirmat că au propus ca fiecare turist care vine pe litoral să fie testat pentru coronavirus. Constantinescu a subliniat că hotelierii sunt dispuși să plătească testele. Murad a punctat că toți turiștii din Grecia, de pildă, vor fi testați pe aeroporturi. Mircea Titus Dobre, fost ministru al Turismului, consideră ideea o aberație care ar îngropa turismului, o glumă proastă care nu se aplică nicăieri în lume.

Pe litoralul românesc, 93% din încasări provin de la turiștii din România, probabil cel mai ridicat procent din Europa.

Nicolae Bucovală a spus că circa 10% din turiști și-au reprogramat vacanța de vară.

„Pe zona de Paști, noi am dat la marea majoritate contravaloarea sejururilor înapoi”, a mai spus acesta.

Mohammad Murad spune că dacă hotelierii vor da banii înapoi, vor intra în faliment. El propune ca aceștia să acorde vouchere valabile 18 luni. A subliniat însă că investitorii din turism au nevoie de ajutor din partea statului. De exemplu, o parte din salariile celor din turism să fie suportate de stat. În plus, pensiunilor să li se acorde o anumită sumă de către stat. Mai vor ca anumite impozite pentru acest an să fie suspendate. Au cerut și reducerea chiriilor pentru plaje la 75%.

„N-am cerut bani, am cerut să muncim. Vrem să deschidem hotelurile”, a spus acesta, deși majoritatea măsurilor înseamnă alocarea de bani de la buget, din banii tuturor contribuabililor.

Înainte conferinței de presă, mai muți oameni au afișat pancarte pe care scria „Dacă nu ne omoară corona, ne omoară foamea”, „Vrem să muncim”, „Oprim măsurile abuzive”. Pancartele erau executate în mod profesionist, semn că hotelierii au pregătit bine acțiunea.

Mohammad Murad a cochetat și cu o posibilă candidatură la funcția de primar al Constanței.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Numărul cazurilor de coronavirus a scăzut sub 200

mar mai 12 , 2020
Până astăzi, 12 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 15.778 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.685 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 190 de noi […]

V-ar putea interesa și: