Înșelăciune prin metoda coronavirus. La ce i-a dus mintea pe infractori!

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 15.30, polițiștii Secției 5 Poliție Constanța au fost sesizați de către o femeie, de 44 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune.

În urma cercetărilor a reieșit faptul că femeia a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat a fi fratele acesteia și care i-a comunicat faptul că, în timp ce se afla la locul de muncă, i s-ar fi făcut rău și ar fi ajuns la spital, fiind diagnosticat cu COVID-19. În acest context, bărbatului i s-ar fi solicitat suma de 20.000 de lei pentru a achiziționa un aparat de ventilație.

Femeia i-a spus apelantului că nu are suma de bani cerută, iar acesta ar fi insistat, spunând că va reveni mai târziu cu un telefon.

Între timp, femeia a luat legătura cu fratele său, dându-și seama ca a fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune.

Deși, în acest caz, nu a fost creat niciun prejudiciu material, această metodă are un impact emoțional foarte mare asupra victimelor.

În acest context, polițiștii constănțeni vă recomandă:

  • nu oferiți niciun fel de date personale prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor;
  • nu trimiteți sume de bani unor persoane necunoscute, indiferent de pretextul acestora;
  • sesizați cea mai apropiată secție de poliție sau apelați 112 dacă aveți suspiciunea că ați putea fi victimă a unei infracțiuni de înșelăciune.

Fotografie creată de Adrianna Calvo, de la Pexels

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

România testează mai puțin decât Belarus, țara unde Covid-19 este combătut cu votcă, Palestina sau Muntenegru

Tue Apr 7 , 2020
În România se efectuează mai puține teste pentru depistarea Covid-19 decât Belarus, țara unde virusul este combătut cu votcă, sau Palestina. Potrivit datelor centralizare de worldometers.info, în România au fost efectuate 2.265 de teste la un milion de locuitori. În termeni nominali, vorbim despre 43.578 de persoane. În Belarus au […]
covid-19