Inspector ANAF din Timiș, cercetat pentru luare de mită, instigare la spălarea banilor și complicitate la evaziune fiscală

anaf

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 octombrie 2022, a suspecților:

ȚĂRAN ALEXANDRU, inspector în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) Timiș, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– luare de mită, în formă continuată,
– instigare la spălarea banilor, în formă continuată,
– complicitate la evaziune fiscală,

Persoană fizică, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– dare de mită, în formă continuată,
– evaziune fiscală,
– spălarea banilor, în formă continuată.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada iunie 2015-februarie 2016, suspectul Țăran Alexandru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit, în mai multe tranșe, prin virament bancar și în numerar, suma totală de 276.000 de lei, cu titlu de mită, în legătură cu efectuarea unui control la o firmă a omului de afaceri cercetat în prezenta cauză, în urma căruia ar fi întocmit un raport de inspecție fiscală favorabil în baza căruia societății comerciale respective i-a fost rambursat TVA de peste 968.436 lei. În realitate, suspectul ar fi trebuit să constate caracterul fictiv al unor operațiuni comerciale (în valoare totală de 5.003.586 lei TVA inclus) și să aplice prevederile legale care se impuneau.
Pentru a disimula adevărata proveniență a sumelor de bani primite cu titlu de mită, la instigarea funcționarului public, ar fi fost încheiate trei contracte de consultanță fictive cu societățile comerciale deținute de persoane din familia inspectorului fiscal.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

În cauză s-a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției de Operațiuni Speciale.

Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Șoferul ucrainean care s-a răsturnat cu mașina în Constanța era beat

joi oct. 20 , 2022
La data de 19 octombrie a.c., în jurul orei 20.50, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DC 86, în orașul Năvodari. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un autoturism, condus de un bărbat, de 34 de ani, a intrat în […]

V-ar putea interesa și: