Inspectoratul Școlar Județean Constanța celebrează Dobrogea

La ceas aniversar, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, alături de Biblioteca Județeană Ioan N. Roman Constanța și Teatrul Elpis Constanța, continuă cea de-a doua ediție a proiectului județean Istorie și civilizație în Dobrogea multiculturală, dedicat celebrării conviețuirii pașnice între etniile din acest spațiu care împreună au făcut istorie și au contribuit la formarea unei memorii colective.

Acest proiect se bazează pe transdisciplinaritate, o abordare care depășește granițele disciplinelor tradiționale, pentru a oferi o viziune integrată și holistică asupra realității. Implicarea cadrelor didactice, a elevilor, și a reprezentanților comunității locale subliniază importanța colaborării intergeneraționale și a schimbului de cunoștințe pentru promovarea valorilor culturale, literare și istorice ale Dobrogei. Fiecare contribuție, fie că este vorba de lucrări științifice, proiecte artistice sau mărturii orale, adaugă valoare efortului colectiv de-a păstra și a promova patrimoniul multicultural al regiunii.

Pe data de 13 noiembrie, începând cu ora 10.00, la Biblioteca Județeană Ioan N. Roman Constanța, se va desfășura Simpozionul Dobrogea multiculturală, având ca participanți cadre didactice și elevi. Această activitate este dedicată elevilor de nivel liceal și se desfășoară pe două secțiuni cu participare directă:

  • Dobrogea între mit și realitate
  • Istorie și societate în Dobrogea

De asemenea, activitatea continuă în data de 13 noiembrie 2024, la Teatrul Elpis, Constanța, unde, începând cu ora 14.30, se derulează un program artistic, Armonii interculturale dobrogene, care include o varietate de elemente culturale, ce reflectă diversitatea etnică a zonei prin dansuri, muzică și port popular. În cadrul acestei activități vor fi premiați elevii care au participat la cele trei concursuri județene din cadrul proiectului:

  • Concursul județean Monumente din patrimoniul cultural dobrogean
  • Concursul județean Dobrogea prin ochi de copil
  • Concursul județean Tradiție și modernitate în pictura dobrogeană – Alexandru Ciucurencu

Evenimentul se dorește a deveni o tradiție de celebrare a patrimoniului cultural și istoric, o ocazie deosebită de a sărbători și de a înțelege profund moștenirea noastră culturală.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Faceți curățenie? Polaris colectează gratuit deșeurile voluminoase în Constanța

mar nov. 12 , 2024
În perioada 11 – 17 noiembrie 2024, Polaris M Holding organizează o campanie de colectare a deșeurilor voluminoase pentru a facilita locuitorilor din Constanța eliminarea obiectelor mari și greoaie din gospodării. Benele speciale pentru deșeuri voluminoase vor fi amplasate în următoarele locații: Ce se poate depune în aceste bene? Locuitorii […]

V-ar putea interesa și: