Inspectori vamali, trimiși în judecată de procurorii DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților:

COJOCARU DANIEL, la data faptelor inspector vamal în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Galați – Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– luare de mită, în formă continuată,
– complicitate la fals intelectual, (două infracțiuni)

Persoană fizică, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită,

Persoană fizică, la data faptei director în cadrul unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în formă continuată,

Și în stare de libertate, a inculpatului PETCU DOREL EMANUEL, la data faptelor inspector vamal în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Galați – Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud pentru săvârșirea a două infracțiuni de fals intelectual.

Potrivit DNA, în perioada 12 ianuarie – 17 februarie 2021, inculpatul Cojocaru Daniel, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la doi oameni de afaceri suma totală de 17.000 USD și ar fi primit, direct sau prin intermediari, suma de 38.000 lei pentru a face acte contrare îndatoririlor sale de serviciu.
Concret, pentru banii primiți, inculpatul Cojocaru Daniel ar fi făcut demersuri pentru deblocarea din vama Portului Constanța – Agigea, a două containere cu măști de protecție, neconforme, importate din China, de către cei doi oameni de afaceri.

În contextul de mai sus, inculpatul Petcu Dorel Emanuel ar fi falsificat două declarații vamale în care ar fi consemnat faptul că ar fi efectuat controlul fizic al mărfurilor menționate, deși în realitate controlul fizic ar fi fost efectuat de către inspectorul vamal Cojocaru Daniel.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior, din cauza mediatizată prin comunicatul 1020/VIII/3 din 8 decembrie 2021, a fost disjuns și trimis în judecată un dosar ce viza comiterea de către angajați ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (I.T.M.) Ilfov a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție (http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=11316).

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Catastrofa de pe strada Ștefan cel Mare. Nu lucrează nimeni, Primăria riscă să dea toți banii înapoi. Ce spune Felicia Ovanesian

Thu Nov 24 , 2022
Strada Ștefan cel Mare ar fi trebuit să fie cireașa de pe tortul administrației Decebal Făgădău. O junglă urbană, prezentată inițial publicului cu imagini din străinătate. Un loc unde ți-ar fi făcut plăcere să mergi. N-a mai apucat Decebal Făgădău să-și vadă feblețea nici măcar începută, nu finalizată. Noua echipă […]