Instituțiile statului sunt depășite. Studenții mediciniști din Universitatea Ovidius se implică în anchetele epidemiologice COVID-19

covid-19

În contextul creșterii accelerate a numărului de infectări cu virusul SARS CoV-2, Universitatea „Ovidius” din Constanța, prin Asociația Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici, a răspuns pozitiv apelului făcut de către Prefectură și Direcţia de Sănătate Publică (DSP) de a se implica în realizarea anchetelor epidemiologice din oraș.

Astfel, peste 50 de studenți din cadrul Facultății de Medicină vor fi repartizați pentru a desfășura zilnic, în intervalul 08:00-20:00, acțiuni de voluntariat ce vizează activitatea de call center și monitorizare telefonică a celor infectați sau posibili infectați cu COVID-19 în incinta DSP Constanța, dar și acțiuni care privesc acordarea suportului tehnic alături de echipa DSP la sediul Prefecturii.

Actualmente, în realizarea anchetelor epidemiologice sunt aleși doar studenții din anii clinici, de la anul IV până în anul VI, care nu au intrat în contact cu persoane infectate în ultimele 14 zile și care, în același interval de timp, nu au prezentat niciun simptom specific virusului, cum ar fi: febră, dificultăți de înghițire și respirație, tuse intensă, tulburări ale gustului sau ale mirosului. La solicitarea autorităților, numărul studenților implicați va fi suplimentat.

Studenții voluntari beneficiază de pregătirea specializată realizată zilnic de către reprezentanții DSP în colaborare cu Asociația Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici din Constanța. ­


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Aproape 10.000 de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore

joi nov. 5 , 2020
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.714 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Este un nou record negativ. Până astăzi, 5 noiembrie, […]

V-ar putea interesa și: