Întâlnire cu Ambasadorul Republicii Franceze, E.S. Nicolas Warnery, la Universitatea Ovidius din Constanța

Rectorul Universității Ovidius din Constanța (UOC), conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, s-a întâlnit marți, 26 martie 2023, cu Excelența Sa, domnul Nicolas Warnery, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Franceze în România.

Excelența Sa a fost însoțit de Michael Koriche, Atașat de cooperare culturală al Ambasadei Franței la București, Romeo Stavăr-Vergea, Consul Onorific al Franței la Constanța, și Marinela Mitrenga, președintele Alianței Franceze Constanța.

De asemenea, la întrevedere au participat conf. univ. dr. Alexandru Bobe, prorector pentru digitalizare, studenți și alumni al UOC, alături de prof. univ. dr. habil. Monica Vlad, directorul Institutului Studiilor Doctorale (ISD) din cadrul UOC, coordonatorul programului de limba franceză din Facultatea de Litere.

„Discuţiile au vizat potențialul ridicat al parteneriatelor universitare româno-franceze și importanța pe care o are cunoașterea limbii franceze de către studenții noștri, care realizează specializări și stagii de practică în instituții din Franța. Totodată, au fost conturate noi oportunități de care să poată beneficia, în cadrul universității, tinerii care își doresc să studieze în limba franceză, în diferite domenii, precum: filologia franceză, medicina, matematica și informatica, dreptul”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.  

Întrevederea a fost urmată de o întâlnire a delegației franceze cu studenți de la secția de Franceză a Facultății de Litere din UOC, ocazie cu care Excelența sa, domnul Nicolas Warnery, le-a prezentat acestora avantajele mobilităților academice în țările francofone dar și importanța Franței ca pilon cultural francofon în lumea contemporană. Discuțiile s-au axat, de asemenea, pe importanța carierei didactice și pe modul în care valorizarea acesteia modifică nevoile de pregătire ale generațiilor actuale de studenți.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A intrat înarmat cu o sapă în casa unei femei, deși avea ordin de restricție

mie mart. 27 , 2024
Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Constanța, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, de 48 de ani, cercetat pentru tentativă la omor, violare de domiciliu, distrugere, amenințare și încălcarea ordinului de protecție. La data de 26 martie a.c., […]

V-ar putea interesa și: