Întâlnire între ministrul Turismului și toți primarii stațiunilor balneoclimaterice din România

Întâlnire între ministrul Turismului și toți primarii stațiunilor balneoclimaterice din România
Întâlnirea a avut loc la sediul Ministerului Transporturilor (foto: Facebook/Ministerul Turismului)

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, și președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, Ion Ghizdeanu, s-au întâlnit cu toți cei 34 de primari ai stațiunilor balneare din România.

Întâlnirea a avut loc la sediul ministerului, pe 28 februarie 2019.

„Pentru Guvernul României turismul balneo este o prioritate, de aceea este foarte important să vă comunic măsurile ce vin în sprijinul autorităților locale pentru dezvoltarea stațiunilor. Este foarte important să menționez că stațiunile balneo vor primi finanțare pentru proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii turistice în cuantum egal cu cea acordată stațiunilor de interes național.Totodată vă rog să înaintați cât mai multe proiecte care ar putea să primească finanțare din partea Ministerului Turismului. Venim în întâmpinarea dumneavoastră cu o modificare foarte importantă care să vă ajute să obțineți mult mai ușor bani de la Ministerul Turismului și anume prezentarea documentației doar la nivel de studiu de fezabilitate, fără a mai fi nevoie de proiectul tehnic la depunerea documentelor pentru finanțare. În plus, Guvernul României a aprobat programul de finanțare a investițiilor pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare, unde procentul de finanțare este de 100%. Acest program este un sprijin financiar important pentru autoritățile publice locale care vor să investească în infrastructura turistică balneară.”

Bogdan Trif, ministrul Turismului
Au participat 34 de primari

Atât modificările aduse de ministerul Turismului legislației privind finanțarea proiectelor turistice, respectiv master planului de investiții în turism, cât și înființarea programului de finanțare pentru stațiunile balneare sunt esențiale pentru dezvoltarea turismului de sănătate din România având în vedere că în țara noastră sunt o treime din izvoarele naturale minerale din Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.