Întâlnire istorică în Portul Constanța. A plouat cu mulțumiri. Cine râvnește postul de director general al CNAPMC? VIDEO

Prezidiu inedit: Decebal Făgădău, Dan Tivilichi și Corneliu Idu

O întâlnire aparent banală a avut loc, joi, în Portul Constanța. A fost una istorică, spune Primăria Constanța, printr-un comunicat de presă.

”Astăzi, 9 martie 2017, pentru prima dată în istoria post-decembristă a municipiului Constanța, primarul Decebal Făgădău s-a întâlnit cu directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, Dan Tivilichi, cu operatorii și cu sindicatele portuare. Întâlnirea a avut ca scop stabilirea de strategii comune privind dezvoltarea APM Constanța, precum și identificarea de modalităţi punctuale prin care municipalitatea ar putea veni în sprijinul operatorilor portuari”, se arată în comunicat.

Într-adevăr, nu-mi aduc aminte ca toți cei menționați mai sus să fi stat, în ultimii ani, la aceeași masă. Asta nu înseamnă că primăria nu a fost interesată de port. Dimpotrivă, Radu Mazăre și locotenenții săi, adică, mă scuzați, parlamentarii PSD, au adus 20% din acțiunile CNAPMC la municipalitate. Tot PSD a controlat mult timp activitatea portului, prin oamenii care au ajuns la conducere, și mă refer aici la directorii generali și la cei din Consiliul de Adminstrație. Decebal Șerban și Lucian Băluț sunt numai două exemple.

Nu uităm nici că, înainte de epoca PSD, portul a fost o afacere PDL-istă sau, mai bine spus, băsistă. De la tânărul, atunci, Laurențiu Mironescu la Mircea Banias, ambii directori ai CNAPMC, influența partidului fostului președinte a fost simțită direct.

Ce partid îl susține acum pe actualul director, Dan Tivilichi? Dacă întrebi acest lucru, ți se va răspunde că ”nimeni și toate”. PSD, prin Decebal Făgădău, pare un fan conștiincios, iar reciproca e valabilă. Mai importante decât partidele este faptul că operatorii și sindicaliștii au bătut palma, după mult timp, cu conducerea CNAPMC.

Nu e totul roz în port, iar scaunul lui Tivilichi nu este așa sigur cum pare. De altfel, conferința de astăzi ar putea fi interpretată mai mult ca un semnat pe care primăria, operatorii și sindicaliștii vor să îl dea ministerului: îl susținem pe Dan Tivilichi. Din informațiile noastre, este nevoie de acest semnal, pentru că, în ciuda liniștii și înțelegerii din port, există oameni care bat la poarta ministerului pentru a se autopropune director general la CNAPMC. Culmea, unul dintre ei este chiar membru PSD și conduce o altă instituție subordonată Ministerului Transporturilor, iar altul e un fost director susținut de PSD. Pe surse se vehiculează că un alt PSD-ist, tânăr și ambițios, angajat al companiei și apropiat al lui Decebal Făgădău, râvnește la postul de director general.

Vom vedea ce se va întâmpla. Până atunci, vă invităm să urmăriți câteva secvențe de la întâlnirea de joi, în care mulțumirile curg pe bandă rulantă.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.