Intrarea la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, mai scumpă decât la Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume

Intrarea la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, mai scumpă decât la Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume

Vă vine să credeți sau nu, intrarea la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța este mai scumpă decât la Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume și probabil cel mai celebru.

CMSN este o instituție muzeală aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța. Anul trecut, în mai, președintele CJC, Mihai Lupu, a propus o hotărâre care viza majorarea tarifelor în vârf de sezon. A fost adoptată. Astfel, de la 1 iunie, un bilet de intrare care include o reprezentație la Delfinariu, vizitarea Microrezervației și a păsărilor exotice costă 60 de lei.

De CMSN aparțin și Acvariul, dar și Delfinariul. La primul, biletul este de 30 de lei, iar la al doilea de 18 lei.

Așadar, cine vrea să le bifeze pe toate trebuie să plătească 108 lei, adică aproape 22 de euro.

Tarifele acestea sunt valabile până pe 31 august 2022 și se referă la prețul întreg pentru un adult. Elevii și studenții beneficiază de o reducere, potrivit legii, de 75%, iar cei până la 7 ani pot intra gratis. În 2020, în vârf de sezon biletul la Delfinariu costa 40 de lei. În sezonul intermediar costa 20 de lei.

Muzeul Luvru este cel mai mare muzeu de istorie și artă din Franța și unul dintre cele mai importante muzee din lume. Este situat în centrul capitalei franceze, Paris, într-o clădire istorică, fost palat regal.

În anul 2018, a fost cel mai vizitat muzeu din lume: 10,2 milioane de persoane i-au trecut pragul.

Găsiți aici unele dintre cele mai celebre opere ale umanității, de la Gioconda lui Leonardo da Vinci la Venus din Milo, de la Codului lui Hammurabi la bijuterii din perioada antică egipteană și apartamentele somptuoase ale lui Napoleon al III-lea. Sunt peste 20 de galerii de artă cu picturi, sculpturi, desene, obiecte arheologice, de artă create de oameni în decursul a mii de ani.

Sute de oameni din întreaga lume stau la coadă pentru a admira Gioconda lui Leonardo da Vinci, expusă în muzeul Luvru din Paris

Biletul la Luvru costă 15 euro de persoană. În această perioadă însă se vând numai online, ceea ce implică încă doi euro. Așadar, cu 17 euro un adult poate intra să îl viziteze. Adică circa 84 de lei.

Dacă la CMSN intră gratuit numai copiii sub 7 ani, la Luvru intrarea este liberă pentru toți cei care au sub 18 ani. Ba mai mult, cetățenii Uniunii Europene care au sub 26 de ani, dar și cei Norvegia, Islanda și Liechtenstein, intră de asemenea gratuit. Trebuie să îndeplinească o singură condiție: să prezinte un act oficial care să conțină o fotografie.

Una din camerele în care a locuit Napoleon al III-lea, președinte și împărat al Franței

Intrarea la CMSN este mai scumpă și decât în noul Muzeu Național de Artă din Norvegia, poate cea mai scumpă țară din lume. Muzeul se deschide pe 11 iunie 2022, după 8 ani de muncă și o investiție de 650 milioane euro. Intrarea pentru adulți va costa 180 de coroane, adică circa 86 de lei. Pentru cei sub 18 ani este gratuită.

Vă recomandăm și: Președintele Consiliului Județean Constanța, PNL, a numit un USR-ist la conducerea Delfinariului. A fost director la o firmă care fabrică sticlă, cu un singur angajat și profit de 434 de lei pe lună

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Intrarea la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, mai scumpă decât la Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

FC Farul va juca șase meciuri amicale până la începerea sezonului

mie iun. 8 , 2022
Farul Constanţa şi-a stabilit şi programul meciurilor de verificare până la începerea noului sezon. Astfel, în perioada 26 iunie – 6 iulie, în cadrul stagiului de la Poiana Braşov, „marinarii” vor disputa cinci jocuri amicale, pentru ca înaintea primei etape să fie programat la Baza AGH un nou meci de […]
farul constanta

V-ar putea interesa și: