Între chin și amin – cel mai nou film al regizorului Toma Enache FOTO

Între chin și amin Toma Enache (8)

Regizorul Toma Enache a anunțat că lucrează la noul său lung metraj, intitulat „Între chin și amin”.

Este povestea unui tânăr compozitor, Tase Caraman, proaspăt logodit, care ajunge în iadul reeducării din închisoarea Pitești. Teribilul experiment este condus de temutul Ciumău, șeful penitenciarului. Prin credință, Tase Caraman supraviețuiește torturilor și, după ce scapă cu viață, compune o „Odă lu Dumnezeu”. Muzica o salvează pe logodnica lui, Lia.

„Am ales tema experimentului de la Pitești pentru a spune un adevăr dureros din istoria recentă a României, un adevăr pe care nu trebuie să-l uităm niciodată și pe care trebuie să ni-l asumăm. Deși este o poveste de ficțiune, ea este inspirată din adevărurile tragice ale acelei perioade”, a declarat regizorul Toma Enache.

Acesta semnează și scenariul, alături de Elena Enache și Eugen Cojocariu. Cei trei s-au folosit, pentru documentare, de mărturisiri ale supraviețuitorilor, prin întâlniri directe sau din cărțile tipărite pe această temă, dar și de vizite în diferite penitenciare, cum ar fi Pitești, Jilava și Aiud.

Din distribuție fac parte atât actori consacrați, cât și tineri talentați din noua generație. Amintim, printre alții, pe Constantin Cotimanis, Ion Dichiseanu, Cezara Dafinescu, Victoria Cociaș, Petrică Moraru, George Stanca, Vali V. Popescu, Ana Pârvu, Ciprian Nicula, Kira Hagi, Csaba Ciugulitu, Kim Ciobanu, Laurențiu Stan, Dragoș Stoica, Mircea Taiss, Bogdan Sălceanu, Alexandru Mereuță, Teodora Calagiu Garofil, Daniel Nițoi, Adrian Anghel, Remus Stănescu, Iany Panait, Adrian Culețu, Stelică Murariu. Director de imagine este Alexander Sachs, din Germania. De make-up și efecte speciale se ocupă Florina Mărcuța, iar asistent machiaj este Denisa Mititelu.

Filmul va avea premiera anul viitor.

Detalii veți putea afla de pe pagina oficială de Facebook a filmului, disponibilă AICI.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

RAJA SA Constanţa şi BERD – un parteneriat de succes pentru finanțarea programelor europene

lun sept. 17 , 2018
Colaborarea dintre SC RAJA SA Constanţa şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a început în urmă cu peste 21 ani, în tot acest timp, cele două semnatare devenind parteneri de încredere, garantandu-şi reciproc succesul în implementarea şi finalizarea unor programe ambiţioase şi unice la nivel naţional. Prima colaborare între […]
raja berd

V-ar putea interesa și: