Între Chin și Amin, premiat la unul din cele mai importante festivaluri de film din lume

Intre chin si amin
Toma Enache, alături de românii din Londra, în Biserica Ortodoxă Sf. Nectarie. Foto: Inno Brezeanu

Filmul Între Chin și Amin a fost premiat la unul din cele mai importante festivaluri din lume: The Accolade Global Competition.

Juriul a decis să acorde peliculei regizate de Toma Enache premiul de excelență pentru cea mai bună regie, dar și o distincție specială de excelență pentru întregul film.

Revistele de specialitate încadrează The Accolade Global Film Competition printre cele mai importante 25 de festivaluri de profil din lume.

Festivalul este unic în industrie, pentru că atrage atât companii puternice de producție din lume, cât și producători talentați tineri din întreaga lume.

Citește și: Între chin și amin. Cotimanis – excepțional, Kira Hagi – promițătoare VIDEO

Festivalul a debutat în 2003, iar o parte dintre cei premiați aici au fost apoi recompensați cu premii Oscar, Emmy și Telly.

Filmul Între chin și amin, care aduce în atenția publicului ororile din temnițele comuniste, din timpul Experimentului Pitești, poate fi vizionat, de la începutul lunii iunie, și pe Netflix, intrând rapid în rândul celor mai populare filme ale rețelei de streaming din România.

„Sunt foarte fericit că filmul a câștigat două premii importante la acest festival din Statele Unite. Este onorant să fim pe aceeași  listă cu câștigători ai mai multor premii Emmy. La fel de onorant este faptul că, la doar câteva zile de la lansarea filmului nostru pe Netflix România, Între Chin și Amin este deja una dintre cele mai populare producții de pe platformă. Le mulțumesc tuturor celor care au vizionat filmul și au trimis mesaje emoționante pe pagina noastră de Facebook. Energia lor mă motivează și mă inspiră.”, a declarat Toma Enache.

Filmul a obținut până acum 25 de premii și 7 nominalizări. Lista completă poate fi consultată pe IMDB.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O zi perfectă pentru a vizita CMSN

sâm iun. 6 , 2020
Astăzi este o zi perfectă pentru a vizita Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. Vremea este frumoasă, prețurile sunt mai mici decât în sezon. Iată programul de vizitare, precum şi preţul unui bilet. Microrezervaţia se poate vizita zilnic, în intervalul orar 11.00-18.00. Taxa de intrare este următoarea: Adulți 8,00 […]

V-ar putea interesa și: