„Între Chin și Amin”, premieră de gală în Constanța

Constantin Cotimanis interpretează un rol negativ

Filmul „Între Chin și Amin”, al regizorului constănțean Toma Enache, are premiera de gală, pe 2 octombrie, în Constanța.

Evenimentul vine la numai o zi după ce pelicula a putut fi văzută, în premieră, în București.

În Constanța, filmul va putea fi văzut la Centrul Cultural Jean Constantin, închiriat special pentru această ocazie. Constănțenii se vor putea întâlni cu o bună parte din actori, printre care amintim pe Ana Pârvu, Kira Hagi, Vali Popescu și Constantin Cotimanis, dar și cu regizorul Toma Enache.

Filmul va ajunge în mai multe orașe din România, unde sunt organizate premier de gală. Mai jos puteți vedea programările. Va putea fi urmărit și în cinematografe.

Între Chin și Amin este un film clasic, care aduce în fața spectatorilor o poveste tulburătoare de viață, petrecută într-una din cele mai crunte perioade din istoria modernă – reeducarea din pușcăriile comuniste. Titlul acestuia reprezintă, de fapt, un vers dintr-o poezie scrisă de Toma Enache în anii ’90.

 „Între Chin şi Amin este un tribut adus celor care au cunoscut suferința. Poveştile uluitoare de viaţă şi de rezistenţă ale unor oameni fantastici, poveşti care au luat naştere în perioada reeducării, m-au determinat să fac acest film. Am simţit că rezistenţă şi tăria de caracter ale acestor oameni trebuiau mărturisite şi într-un film. Nimic legat de acest subiect nu e uşor. Chiar şi să asculţi adevărul despre ce s-a întâmplat acolo e greu şi dureros. Chinurile şi torturile la care au fost supuşi acei oameni sunt de neimaginat iar transpunerea lor într-un film artistic nu poate fi nici ea uşoară. Am considerat că este de datoria noastră să povestim lumii, atât cât putem noi, despre aceste adevăruri dureroase, despre suferinţele îndurate de acești superoameni, despre puterea lor de a răbda, şi în final, de a ierta,” declară Toma Enache.

„Între chin și amin… Da… Așa a fost perioada istorică în care filmul nostru își are rădăcinile, așa am fost și eu atunci când Toma Enache mi-a propus să joc una dintre cele mai odioase ființe care a călcat în picioare istoria acestui popor. Am făcut-o pentru că am simțit că trebuie să lăsăm mărturie, să ne cerem iertare pentru tot ce s-a întâmplat și nu trebuie să se mai întâmple. Amin!”, a declarat Constantin Cotimanis.

În rolurile principale îi puteți vedea pe Ana Pârvu, Vali V. Popescu, Kira Hagi (care debutează în lung metraj) și Constantin Cotimanis. Din distribuție mai fac parte: Ciprian Nicula, Ioachim Ciobanu, Laurențiu Stan, Csaba Ciugulitu, Victoria Cociaș, Teodora Calagiu Garofil, Dragoș Stoica, Bogdan Sălceanu, Iany Panait, Remus Stănescu, Adrian Culețu, Mircea Taiss, Iulian Trăistaru, Armand Crișan, Ștefan Gota, Petrică Moraru, Alexandru Mereuță, Adrian Anghel, Daniel Nițoi, Cătălin Bocârnea, Michael Szegedi, Stelică Murariu, Octav Bjoza, George Stanca, Daniel Sin, Alin Ailioaei, Tina Malamă, Tașcu Lala, Vlad Buzea. Cu participarea extraordinară a actorilor: Ion Dichiseanu și Cezara Dafinescu.

Între chin și Amin este realizat din fonduri private și orice intenție de a sprijini drumul lui prin țară este bine-venită. Donațiile se pot face pe site-ul www.lasteaua.ro, la secțiunea donații.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

„Îi mulțumim domnului primar că are grijă și de noi, pensionarii”

mie oct. 2 , 2019
„Îi mulțumim domnului primar că are grijă și de noi pensionarii”. Fraza face parte dintr-un comunicat de presă trimis de Primăria Constanța, prin care a anunțat că instituția a organizat un spectacol pentru bătrâni. Fără alte comentarii, vă prezentăm mai jos comunicatul de presă, dar și scurt filmuleț realizat de […]

V-ar putea interesa și: