Întrebarea zilei. Credeți că o familie cu doi copii poate trăi cu 2.600 de lei pe lună?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Familie fericită din… Canada

O familie cu doi copii are nevoie de numai 2.600 de lei pe lună, pentru a-și acoperi toate cheltuielile, și îi rămân și bani. Asta spune o decizie a Comisiei de Insolvență la Nivel Central „privind aprobarea Criteriilor generale pentru stabilirea nivelului de trai rezonabil“, publicată în Monitorul Oficial, pe 16 ianuarie.

Conform acestui document oficial, în ianuarie 2019, valoarea coșului minim lunar de consum pentru un cetățean român, adult, care trăiește în mediul urban, este de 797 de lei. Pentru un copil de peste 14 ani din mediul urban, această valoare este de 587 de lei. Iar pentru un copil de până la 14 ani, din mediul urban, coșul zilnic ar costa 419 lei. Pe baza acestor date, coșul minim lunar de consum al unei familii din mediul urban, formată din doi adulți (soț și soție) și doi copii, dintre care unul de peste 14 ani și unul sub 14 ani, ajunge la valoarea totală de 2.600 de lei. Detalii AICI.

Vă rugăm să răspundeți, printr-un click, la întrebarea de mai jos.

[poll id=”37″]

„Valoarea coșului minim lunar de consum reprezintă pragul minim sub care nu pot fi stabilite cheltuielile pentru asigurarea unui nivel de trai rezonabil. Această valoare reprezintă suma de bani din veniturile debitorului care nu poate fi oprită pentru plata datoriilor deoarece îi este necesară pentru acoperirea cheltuielilor indispensabile asigurării traiului zilnic pentru sine și familia sa“, precizează decizia Comisiei de Insolvență.

Care credeți că este suma minimă de care are nevoie o familie de patru persoane lunar pentru a se descurca onorabil, fără datorii?

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

2 comments

 • Feghiu ioana

  Eu cred ca da se poate trai…în comparatie cu mine care nu am nici un venit..am 58 de ani nu ma mai angajaza nimeni traiesc la limita cu ce produc eu în gradina mea …mîncare este dar sînt utilitatile care vin lunar ajutor social numi da ca am 2000 m de pamînt în curte…pîna la pensionare este cale lunga…cînd ma apropii de vîrsta mai mareste cu 2 ani si uitea sa…traieste daca poti…si mai am si probleme de sanatate traiesc cu pastile care nu mi le pot cumpara mereu..

 • de ce sintem noi intrebati ? sa faca specialistii acest experiment si sa ne anunte rezultatul Asta daca vor supravietui pina la sfirsit

Leave a Reply

Your email address will not be published.