ÎNTREBAREA ZILEI Se împlinesc 11 ani de când Decebal Făgădău conduce Constanța. Sunteți mulțumiți?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Decebal Făgădău în 2009 (foto stânga), în momentul când a fost anunțat ca viceprimar, și în la finele anului 2019. Au trecut 11 ani de când conduce Constanța

Pe 16 ianuarie 2009, Decebal Făgădău era numit, de către Radu Mazăre, viceprimar al municipiului Constanța.


[poll id=”49″]


De atunci au trecut 11 ani, perioadă în care s-a aflat constant la conducerea orașului, fie ca viceprimar, fie ca primar interimar și, mai apoi, ca primar ales.

Acum 11 ani, Radu Mazăre confirma că Decebal Făgădău nu a fost prima sa opțiune. Se gândise întâi la Valentin Pârvulescu, deoarece „avea o experienţă mai mare în administraţie”, dar acesta a refuzat (era consilier local atunci). Decebal Făgădău a acceptat. Avea 35 de ani, era și el consilier local, dar și director al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanța. Mazăre a subliniat că Făgădău are „tot tacâmul trebuincios pentru fonduri europene: 35 de ani, însurat, copil, limbi străine, calculator”. Mazăre a mai spus că a trebuit să găsească pe cineva care să suplinească rolul pe care-l avea Nemirschi în Primărie”, având în vedere că era şi preşedintele zonei metropolitane şi era axat pe direcţia banilor europeni, pe proiectele şi programele ce trebuiau prezentate astfel încât să fie aprobate şi să permită accesarea fondurilor UE. „Pe asta se va axa Decebal Făgădău şi întruneşte toate calităţile ca să îşi dedice energia pentru absorbţia fondurilor UE şi pentru a menţine strânsă relaţia, inclusiv cu Bruxelles. Ne trebuia un om specializat, care să ştie să vorbească această limbă electronică, iar el ştie să o facă”, spunea Mazăre.

Au trecut 11 ani cu bune și cu rele. A început mandatul sub conducerea lui Radu Mazăre, a continuat sub umbra sa, apoi de când a devenit primar, a încercat să-și definească un stil diferit de administrație. A promis mult în 2016 și a făcut puțin din ce a promis. În ultimele luni, a început să fie mai vizibil. A luat decizii curajoase, cum ar fi întărirea Poliției Locale, amplasarea de stâlpișori și crearea de sensuri giratorii. Unele au fost aplaudate, pe bună dreptate, altele criticate, tot pe bună dreptate. A recunoscut în trecut că primăria stă foarte prost la comunicare. El însuși nu face excepție.

Decebal Făgădău ar mai putea sta la conducerea orașului încă 4 ani, dacă va câștiga alegerile din vara acestui an, la care, foarte probabil, va candida.


Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.