Invadatorii ruși nu mai au mâncare și combustibil decât pentru trei zile. Soldații fură covoare. Ar putea folosi arme chimice și biologice

Armata ucraineană susţine, într-un raport dat publicităţii marţi dimineaţa, că forţele ruse mai au muniţie şi mâncare pentru cel mult trei zile, informează The Guardian.

“Conform informaţiilor pe care le avem, forţele ruse de ocupaţie care acţionează în Ucraina au muniţie şi mâncare pentru cel mult trei zile”, se arată în raport.

Oficialii ucraineni au precizat că situaţia este la fel şi în ceea ce priveşte combustibilul.

Ihor Luțenko, unul dintre miltarii care apără Kievul, afirmă că soldații ruși au furat covoare din clădirile din zona aerodromului militar de la Hostomel, aflat la periferia capitalei Ucrainei, cu scopul de a-și acoperi tancurile și a se proteja de frig, scrie publicația Ukrainska Pravda.

„Nu e nicio glumă. Ocupanții fură covoare din clădirile din apropierea aeroportului Hostomel”, a scris Luțenko, pe pagina sa de Facebook. El a postat postat și un videoclip de recunoaștere aeriană, care arată trei vehicule blindate acoperite de covoare. Scopul „jafului” ar fi ca soldații să se protejeze de frigul de pe timpul nopții, când temperaturile coboară sub zero grade Celsius.

De la începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, Statul Major al Kievului a publicat mai multe conversații telefonice interceptate, purtate între soldații armatei Moscovei și rudele lor, în care acești se arătau surprinși că localnicii trăiesc bine. În cadrul discuțiilor, soldații se lăudau că au furat televizoare, blendere, parfum sau bani. Pe 11 martie, un fost oficial guvernamental a postat mai multe fotografii cu șosete, papuci, detergenți și o mașină de tocat carne, găsite în ranițele militarilor ruși uciși în luptă, acuzând același lucru: ar fi bunuri jefuite din casele ucrainenilor.

Ar putea folosi arme chimice și biologice

Acest lucru nu înseamnă însă sfârșitul războiului. Preşedintele rus Vladimir Putin are în vedere folosirea acestor arme de către el însuşi în războiul împotriva Ucrainei, a afirmat luni preşedintele american Joe Biden, potrivit The Guardian.

„Putin este încolţit şi acum vorbeşte despre noi inclusiv că am avea arme biologice şi chimice în Europa, ceea ce nu este adevărat. Sugerează şi că Ucraina are arme biologice şi chimice în Ucraina. Acesta este un semn clar că are în vedere folosirea acestor arme”, a spus Biden la un eveniment.

Aceste afirmaţii vin în contextul în care anterior oficiali de la Washington şi din ţările aliate au acuzat Rusia că susţine fără dovezi că Ucraina are un program de arme biologice, acesta fiind doar un posibil preambul al unei posibile lansări a peopriilor atacuri biologice sau chimice.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mai multe zone din municipiul Constanța au rămas fără apă

mar mart. 22 , 2022
În vederea executării lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de distribuție apă potabilă, cu diametrul de 600 mm, de pe bd. Tomis (bl.T14) din municipiul Constanța, RAJA SA sistează furnizarea apei potabile, miercuri – 23 martie 2022, în intervalul orar 09.00 – 19.00.           În acest timp […]

V-ar putea interesa și: