Invazie de buburuze în Mamaia

Stațiunea Mamaia a fost invadată de buburuze. De când temperaturile au devenit caniculare mii de insecte își caută de mâncare peste tot. Vremea caldă le-a trezit la viață și vin în valuri din câmpurile de lângă Constanța.

Micile zburătoare îi exasperează acum pe turiştii veniţi la plajă. Cele mai multe s-au adunat în centrul staţiunii în ravenele formate de valuri de-a lungul plajei. Biologii spun că doar frigul le poate face să dispară.

„De ce apar în această perioadă? Ar fi trebuit să apară mai devreme. Oricum sunt termofile, devin active atunci când este foarte cald. Frigul care a fost le-a ținut puțin blocate, iar acum s-a încălzit și au evoluat exploziv. Este interesant că aceste buburuze pe care le vedem noi pe plaje sunt pur și simplu ieșite la a-și consuma șansa vieții și pleacă în toate direcțiile. Să-și găsească perechea, să-și găsească un mediu în care se găsesc aceste afide”, a declarat Adrian Bîlbă, biolog.

Coloritul buburuzelor ascunde un secret. Conform biologului, culoarea buburuzelor este un indicator al toxicității lor. Cu cât o buburuză iese mai mult în evidență prin nuanțele sau tiparul culorilor, cu atât este mai toxică pentru prădători.

Vă recomandăm și:

6 minori, intoxicați cu clor în piscina Alessi Beach Resort din Mamaia Nord

Un apartament în Mamaia, cât două în Miami plus un Ferrari

Sursa: Dobrogea.TV

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Asociația Stop Waste, condusă de procurorul Teodor Niță, luptă pentru o viață curată

Sat Jun 26 , 2021
Astăzi s-a lansat oficial Asociația STOP WASTE!, condusă de procurorul Teodor Niță, care s-a evidențiat, în ultimii ani prin lupta neobosită asupra celor care vor să invadeze România cu gunoaie (și nu numai). „Stop WASTE este garantat de un principiu simplu: we need a clean life (Avem nevoie de o […]
Asociația STOP WASTE