Invazie de buburuze în Mamaia

Stațiunea Mamaia a fost invadată de buburuze. De când temperaturile au devenit caniculare mii de insecte își caută de mâncare peste tot. Vremea caldă le-a trezit la viață și vin în valuri din câmpurile de lângă Constanța.

Micile zburătoare îi exasperează acum pe turiştii veniţi la plajă. Cele mai multe s-au adunat în centrul staţiunii în ravenele formate de valuri de-a lungul plajei. Biologii spun că doar frigul le poate face să dispară.

„De ce apar în această perioadă? Ar fi trebuit să apară mai devreme. Oricum sunt termofile, devin active atunci când este foarte cald. Frigul care a fost le-a ținut puțin blocate, iar acum s-a încălzit și au evoluat exploziv. Este interesant că aceste buburuze pe care le vedem noi pe plaje sunt pur și simplu ieșite la a-și consuma șansa vieții și pleacă în toate direcțiile. Să-și găsească perechea, să-și găsească un mediu în care se găsesc aceste afide”, a declarat Adrian Bîlbă, biolog.

Coloritul buburuzelor ascunde un secret. Conform biologului, culoarea buburuzelor este un indicator al toxicității lor. Cu cât o buburuză iese mai mult în evidență prin nuanțele sau tiparul culorilor, cu atât este mai toxică pentru prădători.

Vă recomandăm și:

6 minori, intoxicați cu clor în piscina Alessi Beach Resort din Mamaia Nord

Un apartament în Mamaia, cât două în Miami plus un Ferrari

Sursa: Dobrogea.TV


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Asociația Stop Waste, condusă de procurorul Teodor Niță, luptă pentru o viață curată

sâm iun. 26 , 2021
Astăzi s-a lansat oficial Asociația STOP WASTE!, condusă de procurorul Teodor Niță, care s-a evidențiat, în ultimii ani prin lupta neobosită asupra celor care vor să invadeze România cu gunoaie (și nu numai). „Stop WASTE este garantat de un principiu simplu: we need a clean life (Avem nevoie de o […]
Asociația STOP WASTE

V-ar putea interesa și: