Investigație Recorder: mita de 20% și mana cerească pentru Arhiepiscopia Tomisului

Recorder.ro a publicat o investigație în care apare IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și Ilie Petre, consilier economic al instituției.

„Statul român alocă în fiecare an zeci de milioane de euro către biserici, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, iar împărțirea și cheltuirea acestor bani au ridicat mereu suspiciuni de corupție. Investigația pe care o publicăm astăzi trece dincolo de suspiciuni și vine cu dovezi concrete despre mita și traficul de influență care leagă politicul de Biserică. Aceste dovezi sunt prezentate chiar de un om din interior, un preot ortodox care a fost martor și părtaș la funcționarea acestui sistem. Pe lângă mărturiile sale, preotul Petrică Leașcu face publice imagini filmate cu camera ascunsă în care mai mulți lideri politici și înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române se implică direct și își dau binecuvântarea pentru fraudarea banilor publici.”, spun cei de la Recorder.

În înregistrările cu camera ascunsă, preotul Leașcu îi spune lui IPS Teodosie că ar putea aduce 800.000 de lei bani publici, pentru lucrări la biserici, dar că el își va opri un comision de 20%. Șpaga lui. Arhiepiscopul este de acord. „Ce spuneți dv. e mană cerească.”, îi spune. Îl trimite pe preot la Ilie Petre, consilier economic al Arhiepiscopiei Tomisului, care este de acord cu propunerea și care stabilește, împreună cu preotul Leacșu, și cum se va acorda comisionul.

Investigația poate fi urmărită mai jos. Partea despre Constanța începe de la minutul 36.40.

COMPLETARE 22 noiembrie: Arhiepiscopia Tomisului contraatacă după documentarul Recorder: „Rugăm instituțiile abilitate ale statului să aprecieze dacă fapta pretinsului „intermediar” cade sub incidența Codului Penal”

Recomandări:

IPS Teodosie nu renunță la Mitropolia Dobrogei

IPS Teodosie s-a rugat în câmp să vină ploaie pe Pământ

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, atac dur la „un reprezentant oficial al Bisericii” care nu poate fi altul decât IPS Teodosie

IPS Teodosie: „Paştele adevărat este unde vine Sfânta Lumină. Au catolicii Sfântă Lumină? N-au. Alţii? N-au”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Încă o companie vrea să construiască terminalul de bitum pentru Oil Terminal

mar nov. 21 , 2023
Oil Terminal vrea să construiască un terminal de bitum. Socar Petroleum SA, firmă controlată de grupul SOCAR din Azerbaidjan, este cea mai recentă companie care s-a înscris pe lista investitorilor interesați să îl construiască. Astfel, potrivit unui comunicat al Oil Terminal, lista celor care au intrat în procedura de selecție […]
Oil Terminal - port

V-ar putea interesa și: