Investiție de 25 milioane lei în Portul Constanța

port constanta

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, și Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, prin directorul general, Nicolae Dan Tivilichi, au semnat contractul de finanțare pentru proiectul de investiții „Implementarea unei dane specializate într-o zonă cu adâncimi mari (Dana 80)”.

Valoarea contractului este de 25.778.122 lei (fără TVA), durata de execuție fiind de 37 de luni.

Obiectivul principal urmărit de CN APM SA Constanța este creșterea traficului portuar prin dezvoltarea infrastructurii.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Infrastructură Mare POIM 2014-2020. Bugetul proiectului este de: 25.778.122 lei (fără TVA), din care: 75% rata de finanțare UE – 19.025.969 lei și 25% contribuție de la Bugetul de Stat – 4.756.492 lei.

Perioada de implementare a proiectului este 01.06.2018 – 30.06.2021.

„Sunt prevăzute lucrări pentru modernizarea Danei nr. 80, instalarea de noi echipamente pentru dană adecvate primirii de nave de cereale mai mari, precum și extinderea infrastructurii feroviare până la parcul de silozuri. Prin alocarea danei 80 pentru alte activități se eficientizează utilizarea danelor de mare adâncime existente în portul Constanța. Realizarea racordului CF va conduce la suplimentarea traficului feroviar și prin aceasta la eficientizarea sistemului feroviar din sectorul fluvio-maritim al portului și al celui din țară”, a precizat directorul general al CNAPMC, Dan Tivilichi.

Acesta consideră că prin realizarea investiției va crește atractivitatea portului Constanța în comparație cu celelalte porturi din bazinul Mării Negre.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cum au închis ochii prefecții de Constanța în cazul Sibioara

Mon May 21 , 2018
Prefectul Ioan Albu nu a formulat în termen un apel împotriva unei hotărâri a instanței, deși la vorba este vorba despre două lucruri importante: titlul de proprietate asupra unei cariere și suma aproape un milion de euro, pe care ar putea să o piardă instituții ale statului (Comisia Județeană pentru […]