Investiție de 78 milioane euro în Medgidia. „Este cea mai mare fabrică din Europa”

Turcii de la Tosmur Grup, un grup cu activităţi în agricul­tu­ră, au investit 74 de milioane de euro în construcţia unei fa­brici de amidon în Medgidia, care se întinde pe zece hectare şi unde vor lucra 200 de angajaţi.

„Am finalizat construcţia fabricii de ami­­don, cea mai mare fabrică din Europa. Facem probele şi în două săptămâni îi dăm dru­mul. Vom lucra la jumătate de capa­ci­ta­te pentru început, vom livra în România dar şi la export. Putem procesa 120.000 de tone de porumb pe an pentru început. Pen­tru noi este o piaţă cu potenţial din prisma fap­tului că materia primă (porumbul – n.red.) se gă­seş­te în România“, a spus pentru ZF Arslan Ozgun, directorul administrativ al com­pa­niei Omnia Europe, cu sediul în Bucureşti, de­ţinută de grupul Tosmur Grup.

Grupul, controlat de omul de afaceri turc Fatih Tosmur, are activităţi în producţia de ami­don, controlează două fabrici de amidon în Adana, Turcia, dar şi alte businessuri în agricultură (livezi, ferme).

Sursa: ZF.ro


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Începerea extracției de gaze naturale din Marea Neagră se amână

mie mart. 30 , 2022
Directorul general al Black Sea Oil & Gas (BSOG) a anunțat miercuri, 30 martie, că firma sa va începe extracţia gazelor naturale din proiectul românesc offshore în al doilea trimestru al acestui an, mai târziu decât se preconiza. Acesta a avertizat că eforturile continue de modificare a legislaţiei pentru producătorii […]
exploatare gaze

V-ar putea interesa și: