Investiție de 78 milioane euro în Medgidia. „Este cea mai mare fabrică din Europa”

Turcii de la Tosmur Grup, un grup cu activităţi în agricul­tu­ră, au investit 74 de milioane de euro în construcţia unei fa­brici de amidon în Medgidia, care se întinde pe zece hectare şi unde vor lucra 200 de angajaţi.

„Am finalizat construcţia fabricii de ami­­don, cea mai mare fabrică din Europa. Facem probele şi în două săptămâni îi dăm dru­mul. Vom lucra la jumătate de capa­ci­ta­te pentru început, vom livra în România dar şi la export. Putem procesa 120.000 de tone de porumb pe an pentru început. Pen­tru noi este o piaţă cu potenţial din prisma fap­tului că materia primă (porumbul – n.red.) se gă­seş­te în România“, a spus pentru ZF Arslan Ozgun, directorul administrativ al com­pa­niei Omnia Europe, cu sediul în Bucureşti, de­ţinută de grupul Tosmur Grup.

Grupul, controlat de omul de afaceri turc Fatih Tosmur, are activităţi în producţia de ami­don, controlează două fabrici de amidon în Adana, Turcia, dar şi alte businessuri în agricultură (livezi, ferme).

Sursa: ZF.ro

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Începerea extracției de gaze naturale din Marea Neagră se amână

Wed Mar 30 , 2022
Directorul general al Black Sea Oil & Gas (BSOG) a anunțat miercuri, 30 martie, că firma sa va începe extracţia gazelor naturale din proiectul românesc offshore în al doilea trimestru al acestui an, mai târziu decât se preconiza. Acesta a avertizat că eforturile continue de modificare a legislaţiei pentru producătorii […]
exploatare gaze