Investiții de 50 milioane euro pentru siguranța rutieră

Siguranța rutieră a fost din nou pe agenda de lucru a Comisiei parlamentare de Transport și Infrastructură a Camerei Deputaților.

Marian Crușoveanu, deputat PNL, a anunțat că săptămâna aceasta a dat aviz pozitiv proiectului de lege pentru aprobarea contactului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții referitor la „Investiții prioritare în domeniul siguranței rutiere”.

„Prin acest proiect legislativ, România își propune să îmbunătățească siguranța traficului, prin implementarea de măsuri tehnice care vor reduce accidentele, astfel încât țara noastră să atingă obiectivele stabilite și asumate la nivelul Uniunii Europene. Desfășurarea traficului în condiții de siguranță este un obiectiv extrem de necesar, având în vedere că țara noastră se află, la nivel european, pe lista neagră privind rata de mortalitate cauzată de accidente rutiere. Prin acest contract de finanțare, România va primi 50 de milioane de euro, bani ce vor fi destinați creșterii siguranței infrastructurii rutiere care va corespunde nevoilor de mobilitate și dezvoltare economică, proiect al cărui termen de implementare va fi până în 2027.”, a anunțat parlamentarul liberal.

De acest împrumut de la BEI vor beneficia 89 de localități în care au fost identificate probleme majore și necesită acțiuni rapide.

Aceste investiții vor fi realizate de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin CNAIR, cu o destinație clară, aceea de a îmbunătăți siguranța rutieră pe drumurile publice din România.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Guvernul a aprobat construirea unui nou corp de spital și a unei policlinici în Constanța

mie feb. 22 , 2023
Guvernul României a aprobat, miercuri, lista celor 27 de spitale care ar urma să primească finanțare în valoare totală de 2,2 miliarde de euro prin PNR. Lista cuprinde spitale noi care vor fi construite în întregime, corpuri noi de clădiri, precum și reabilitarea unor spitale sau corpuri de spital deja […]

V-ar putea interesa și: