Investiții în infrastructură, în comuna Peștera. FOTO. VIDEO

pestera pompa (1)

”Prioritatea zero pentru mine este educația”, spunea Marius-Liviu Petre, actualul primar independent din Peștera, în campania electorală. S-a ținut de cuvânt, iar primele măsuri luate au fost în acest domeniu.

Infrastructura este prioritatea unu. Și în acest domeniu, lucrurile în Peștera se mișcă. Deși este vară, deși este perioadă de vacanțe, reprezentanții administrației locale nu stau degeaba.

Una dintre investițiile necesare s-a realizat recent. Este vorba despre înlocuirea pompei de apă din localitate, care nu mai făcea față. Practic, pe timpul verii, aceasta nu mai putea alimenta cu debitul necesar, așa că era necesară schimbarea acesteia.

Noua pompă a fost comandată din Italia și a costat numai 3.700 de euro. Are o capacitate de 100 mc/oră și un consum de energie de 30 KW/oră. Dacă pompa vechea avea patru ani, aceasta promite să reziste mai mult și să ofere o apă mai bună. În primul rând, axul pompei și cel al motorului sunt realizate din inox. În plus, pompa este dotată cu o supapă de reținere integrată și cu alte dotări tehnice care asigură o apă neutru din punct de vedere chimic și fără niciun fel de impurități.

pestera pompa (6)

A fost montată cu ajutorul angajaților primăriei, inițial la 33 de metri adâncime. Specialiștii au observat însă că pânza freatică a scăzut, deci a fost nevoie de montarea la o adâncime și mai mare, 46 de metri.

”Pompa veche avea 4 ani. Cea nouă consumă mai puțină energie electrică și deservește aproape 800 de gospodării, adică 1800 de oameni din comună. Lichidul pompat este unul curat, neutru chimic și fără nisip, așa că oamenii se pot bucura de aceeași apă ieftină la o calitate superioară”, a declarat primarul Marius-Liviu Petre.

Un metru cub de apă în Peștera costă un leu.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mâine este Ziua Delfinilor. Ce surprize vă așteaptă la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. VIDEO

joi aug. 4 , 2016
Ziua Delfinului, o sărbătoare de tradiție la Mare Nostrum, va fi sărbătorită anul acesta pe 5 august, de la ora 10:00, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța – co-organizator al evenimentului. ”Începând cu ora 10.00 vom avea mai multe activități, cu cei care au interese științifice pe […]
delfinariu

V-ar putea interesa și: