Investiții de 17,5 milioane lei în spitalele din Constanța

De la stânga la dreapta: președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, managerul Spitalului Județean, Cătălin Grasa, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și Constantin Dina, de la Corpul de Control al Ministerului Sănătății, în vizită la unitățile sanitare din Constanța (foto: 20 iulie 2018)

De la stânga la dreapta: președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, managerul Spitalului Județean, Cătălin Grasa, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și Constantin Dina, de la Corpul de Control al Ministerului Sănătății, în vizită la unitățile sanitare din Constanța (foto: 20 iulie 2018)

Spitalele din Constanța au primit sau vor primi investiții totale de 17,5 milioane lei.

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța va beneficia de o finanțare de 8 milioane lei pentru dotarea cu echipamente medicale moderne.

Anunțul a fost făcut de Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, aflată în vizită de lucru la Constanța, la invitația președintelui Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

„Spitalul Județean din Constanța are nevoie de investiții multiple, iar sprijinul pe care îl primim din partea autorităților centrale ne demonstrează că prioritățile noastre sunt orientate corect. Fondurile aprobate pentru dotarea unității medicale cu echipamente de ultimă generație sunt deosebit de importante. Totodată, mulțumesc și pentru fondurile suplimentare alocate spitalului județean prin decontări ale Ministerului Sănătății. Acești bani vor fi utilizați pentru a finaliza lucrările de renovare ale Secției de Ginecologie, dar și pentru a demara procedurile de modernizare a Secției de Neurologie”, a declarat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Tot astăzi, în prezența Ministrului Sănătății, Sorina Pintea și a Ministrului Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, a fost inaugurată Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Ambulatoriului Integrat Eforie. Această secție a fost modernizată prin Programul Operațional Regional 2007-2013, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 7,9 milioane de lei. Astfel, a fost reabilitată și modernizată clădirea și au fost achiziționate echipamente medicale pentru fizioterapie și hidroterapie.

„Astăzi am inaugurat un obiectiv important din punct de vedere al terapiilor de recuperare. Această secție a fost gândită să devină una dintre cele mai performante din țară, iar aici, pacienții vor putea beneficia de tratamente la standarde europene cu echipamente de ultimă generație. Pe zi pot fi tratați 40 pacienți și anual preconizăm un total de 800 de persoane care vor beneficia de recuperare aici.”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Și Centrul de Sănătate Multifuncțional din orașul Năvodari a reprezentant un punct important în cadrul vizitei de lucru a delegației Guvernului României. Lucrările de reabilitare și modernizare sunt efectuate de Primăria Năvodari, dar, la finalizarea acestora imobilul va trece în administrarea Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

„Înființarea acestui centru sanitar multifuncțional este, în opinia mea, un proiect foarte important pentru județul Constanța. Noua unitate va funcționa ca o secție externă a Spitalului Județean, în regim de internare pe timp de zi, dar va avea și o cameră de gardă care va funcționa permanent și va asigura asistența medicală pentru cazuri urgente minore. Lucrările sunt în grafic și estimez că acest centru o să fie sută la sută funcțional începând de anul viitor.”, a precizat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Consiliul Judeţean Constanța a alocat suma de aproximativ 1,6 milioane lei Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța pentru dotarea centrului cu echipamente moderne.

În total, cum spuneam, investițiile prezentate în spitalele din Constanța se ridică la 17,5 milioane lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.