Investițiile la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii continuă, în ciuda pandemiei VIDEO

Investițiile la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii continuă, în ciuda pandemiei. Ba chiar ajutate puțin de pandemie. Cum? Ne explică directorul instituției, Adrian Bîlbă.

„Graficul realizării lor nu este deloc afectat de pandemie, dimpotrivă, sunt spații mai ușor de ocupat de către șantier, prin faptul că limitările generate de pandemie aduc și reducerea traseelor de vizitare, cum se întâmplă, de exemplu, la Delfinariu”, a declarat directorul CMSN, dr.Adrian Bîlbă.  

Printre proiectele deja implementate se numără patru locuri de joacă, tematice, în care vizitatorii, copii și adulți, pot afla lucruri interesante și utile despre zonele lacustre și umede, dar și despre mediul planetar.

Se lucrează și la modernizarea Delfinariului, care va avea o suprafață de trei ori mai mare și bazine cu un volum de apă de patru ori mai mare, ceea ce va spori semnificativ confortul animalelor, dar și atractivitatea ofertei pentru vizitatori.

„Proiectul de la Delfinariu a debutat anul trecut, pe 20 iulie, și merge în continuare. Vom avea șantier încă un an și jumătate, disconfort pentru care ne cerem scuze vizitatorilor”, a precizat Adrian Bîlbă.

Și Planetariul se va moderniza.

„Proiectul de la Planetariu înaintează cu pași repezi spre a-și găsi un proiectant, un specialist, care să ne aducă cât mai aproape de momentul construcției. Tot în această zonă, urmează să începem un proiect pentru construirea unui teatru pentru copii și tineret, care va funcționa și ca teatru, dar și ca o sală de spectacole pentru reprezentanții științifice, o sală de conferințe științifice, o sală care să constituie pentru muzeu un pas înainte, o elevare a ofertei muzeale, în sensul educativ-științific. Vom putea să prezentăm filme educative, științifice, filme care se adresează și vârstelor mai mici, dar și celor mai mari”, a punctat directorul CMSN.

Amănunte, în clipul de mai jos.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

80% din medicii de familie din Constanța nu au intrat în programul de vaccinare anti-covid

joi apr. 1 , 2021
Autoritățile au anunțat că se dorește ca, în viitor, vaccinarea anti-covid să poată fi făcută și de medicii de familie. Direcția de Sănătate Publică din Constanța a început să pregătească această campanie. „Lucrăm și pregătim vaccinarea la medicii de familie. Din 370 de medici de familie la nivelul județului Constanța […]
vaccin-constanta-rapel-2

V-ar putea interesa și: