Ioana Stănciulescu, din Constanța, pe podium la Cupa Mondială de gimnastică artistică

Ioana Stănciulescu, din Constanța, pe podium la Cupa Mondială de gimnastică artistică

Sportiva română Ioana Stănciulescu a câştigat medalia de bronz în finala de la paralele, sâmbătă, la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Varna, cu 12,900 puncte.

Primele două poziţii ale podiumului au fost ocupate de franţuzoaicele Aline Freiss, 13,450 puncte, şi Celia Serber, cu 13,350 puncte.

Stănciulescu încheiase calificările la paralele cu a cincea notă, 13,250.

„Bronz pentru Ioana Stănciulescu la World Challenge Cup de la Varna. În finala la paralele Ioana a fost notată cu 12.900, punctaj cu care a urcat pe treapta a 3-a a podiumului de premiere. Felicitări Ioana, felicitări antrenorilor Lăcrămioara şi Cristi Moldovan, mult succes gimnaştilor români în cea de-a doua zi de finale!

Mâine, Ioana va concura pentru medalii la bârnă, Gabriel Burtanete la sărituri şi paralele, iar Răzvan Marc la bară.”, a transmis și Federația Română de Gimnastică.

În finalele de duminică, Ioana Stănciulescu va evolua la bârnă, Gabriel Burtanete la sărituri şi paralele, iar Răzvan Marc la bară.

Ioana Stănciulescu este legitimată la Clubul Sportiv Farul. A fost descoperită şi pregătită de Clemenţa Garabet. A fost campioană europeană de junioare la sol, la întrecerea continentală de la Glasgow, Scoția, în 2018 .La formarea campioanei europene au contribuit, în afară de Clemenţa Garabet, şi Olga Didilescu, şi soţii Nicolai (Dana şi Remus), şi Ciprian Creţu, în diverse etape, fie la club, fie la lotul naţional.

Foto: Federația Română de Gimnastică

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Marsuinii, victime inocente ale războiului din Ucraina

Sat May 28 , 2022
Nu numai oamenii, ci și marsuinii au de suferit de pe urma războiului din Ucraina. Unii au fost arși, alții au suferit leziuni interne și nu se mai pot orienta. Un semnal de alarmă a tras biologul Răzvan Popescu Mirceni, care conduce ONG-ul Oceanic Club. „Victime serioase ale războiului și […]