Iohannis anunță restartul. Deplasări libere în afara localității, examenele naționale vor avea loc fizic, spectacole cu până la 500 de spectatori

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că, începând din 1 iunie, se redeschid terasele, dar sunt necesare măsuri speciale: mesele la cel puţin 2 metri, cel mult patru persoane la o masă. De asemenea, se va putea merge la plajă şi vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de spectatori, cu respectarea regulilor de distanţare. Deplasările în afara localităţii vor fi libere de la 1 iunie. Examenele naţionale vor avea loc fizic, aşa cum au fost programate, a subliniat preşedintele.

https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/715175209296778

„Avem şi astăzi aproape 200 de cazuri noi, avem aproape 200 de persoane la terapie intensivă nu putem vorbi de o reducere semnificativă a epidemiei. Atenţie, atenţie, atenţie!”,a  afirmat preşedintele la începutul declaraţiei susţinute după întâlnirea cu premierul Ludovic Orban, cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu mai mulţi miniştri.  

„Din 1 iunie câteva activităţi care au fost interzise vor redeveni posibile. Se redeschid terasele, este clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale şi acestea or fi comunicate. Mesele la cel puţin 2 metri, maxim 4 persoane la o masă şi lucrurile vor fi sub control. De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar şi aici trebuie păstrată distanţa de 2 metri între scaunele de plajă. Se reia transportul feroviar şi rutier internaţional”, a precizat Iohannis.

Conform preşedintelui, devin posibile spectacolele în aer liber cu un număr de maxim 500 de spectatori, care trebuie aşezaţi pe scaune, control strict la intrare şi respectarea tuturor normelor de igienă. Deplasările în afara localităţii vor fi libere, nu va mai fi nevoie de declaraţie la ieşirea din localitate.  În ceea ce priveşte competiţiile sportive, se vor putea relua din 1 iunie, dar pentru sporturile care se practică afară şi mai puţin sporturi de contact. Se vor desfăşura fără spectatori.   

„Examenele naţionale vor avea loc fizic cum au fost planificate de câteva săptămâni. Evaluarea Naţională din 15 iunie, apoi examenul de bacalaureat. Este posibil să fie copii care sunt bolnavi, să vină copiii şi la măsurarea temperaturii să se constate că au febră şi nu pot intra la examen. Trebuie să găsim o soluţie pentru ei. Se va organiza la evaluarea naţională, din 15 iunie, pentru copiii care sunt bolnavi, cu febră, care sunt izolaţi împreună cu familia la domiciliul sau în carantină se organizează o a doua sesiune din 29 iunie”, a precizat preşedintele. În cazul bacalaureatului, se va organiza o a doua sesiune în august.   

„Vă repet, dragi români, dragi tineri, copii, elevi, cu toţii vom reuşi să trecem peste această perioadă de epidemie dacă respectăm distanţarea, purtăm masca în spaţiile închise şi avem grijă să ne spălăm pe mâini cât mai des. Vă doresc tuturor multă sănătate!”, a încheiat preşedintele.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Primăria Constanța anunță că Poliția Locală a ridicat 26 de mașini, într-o „amplă acțiune”

Thu May 28 , 2020
Polițiștii locali derulează zilele acestea acțiuni de ridicare a vehiculelor fără stăpân sau care au fost abandonate pe domeniul public al orașului. Acestea sunt transportate în parcul de mașini al municipalității. Eliberarea domeniului public de 16 vehicule abandonate și 10 autovehicule fără stăpân care afectează imaginea orașului este finalul unei […]