Iohannis îi roagă pe români să nu-și piardă răbdare și cere soluții pentru ca toată lumea să poată vota

Preşedintele Klaus Iohannis le transmite un mesaj românilor să nu îşi piardă răbdarea şi să nu renunţe la vot „din cauza unui guvern incompetent” .

Acesta le solicită autorităţilor responsabile să găsească de urgenţă soluţiile astfel încât toţi românii să poată vota astăzi.

„Dragi români, oriunde aţi vota, în orice oraş al lumii sau în orice sat din România, nimeni nu vă poate bloca dreptul la vot! Vă rog, nu vă pierdeţi răbdarea, nu renunţaţi la votul dumneavoastră din cauza unui guvern incompetent, care vă obligă să staţi la cozi uriaşe pentru a vă exercita un drept constituţional. Vă mulţumesc pentru că vreţi să faceţi o Românie mai bună! Solicit autorităţilor responsabile cu organizarea scrutinului electoral să găsească de urgenţă soluţiile astfel încât toţi românii să poată vota astăzi!”, este mesajul transmis duminică după-amiază, pe Facebook, de preşedintele Klaus Iohannis.

Mii de români stau la cozi în străinătate pentru a vota, duminică, unii dintre ei temându-se că nu vor reuşi să facă acest lucru, astfel că le cer rudelor din România să voteze.  

Reprezentanţii mai multor partide au reclamat proasta organizare.  

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) susţine că activităţile din secţiile de votare se desfăşoară în parametri normali, înregistrându-se doar ”incidente izolate”. MAE afirmă că au fost situaţii punctuale când au ajuns simultan cinci autocare cu alegători la aceeaşi secţie de votare sau momente când urnele de vot au fost umplute şi s-a aşteptat schimbarea lor. MAE precizează că numărul secţiilor de votare amenajate în străinătate este mult mai mare decât la alegerile precedente.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Aproape 300.000 de constănțeni au votat

Dum mai 26 , 2019
Aproape 300.000 de constănțeni s-au prezentat, până la ora redactării acestei știri, la secțiile de vot pentru alegerile europarlamentare. Circa 47% din constănțenii înscriși pe liste au votat. Județul este pe locul 13 la nivel național, după ce, la începutul zilei, era în top 5. Peste 260.000 de constănțeni (mai […]

V-ar putea interesa și: