Iohannis nu vede criza nici când e sub nasul său?

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Berna (Elveţia), întrebat despre mesajul pe care îl transmite în contextul în care România se confruntă cu o criză guvernamentală, că aceasta „nu este absolut deloc îngrijorătoare”. „Avem un guvern care merge mai departe”, a afirmat el.

„Aspectele economice au constituit o parte semnificativă din dialogul pe care l-am avut cu domnul preşedinte. Avem investiţii foarte importante şi de mare succes, investiţii elveţiene, în România şi acest trend va continua. Este clar că pentru a avea succes în continuare în această relaţie, trebuie să încurajăm mai mulţi investitori. Şi pot să vă spun, sper că sunt în asentimentul domnului Preşedinte, că planifică domnia sa pentru anul viitor o delegaţie cu profil economic pe care domnia sa o va conduce în România pentru a explora alte şi alte posibilităţi pentru colaborare şi pentru firmele elveţiene şi l-am încurajat mult pe domnul preşedinte să organizeze această delegaţie. Vor avea, evident, tot sprijinul meu şi al colegelor şi colegilor mei pentru a găsi cele mai bune căi de promovare. Iar chestiunea guvernamentală nu este absolut deloc îngrijorătoare. Avem un guvern care merge mai departe, chiar împreună cu mine este domnul ministru al Afacerilor Externe şi ştiu că cei doi miniştri de externe au avut, de asemenea, o discuţie foarte bună împreună. Deci, din acest punct de vedere, nicio îngrijorare”, a declarat Klaus Iohannis.

El a susţinut joi, la Berna, declaraţii de presă comune cu preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Guy Parmelin.

Preşedintele Klaus Iohannis a intervenit, sâmbătă, în scandalul din coaliţia guvernamentală, afirmând, într-o postare pe Facebook, că noua alianţă între USR PLUS şi AUR riscă să compromită pachetul de reforme al coaliţiei de guvernare.

„Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicaţiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR şi să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să îşi respecte electoratul şi să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliţie o soluţie viabilă şi raţională de a debloca actuala situaţie”, a adăugat şeful statului.

Între timp, facturile la energie au explodat și vor crește în continuare, leul este la minimul istoric față de euro (este singura monedă din regiune care s-a depreciat) și valul 4 e aici.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

George Vișan despre liberali: „S-au cocoțat ca niște găini pe grămada de porumb”

joi sept. 9 , 2021
George Vișan, fost parlamentar PSD de Constanța, a criticat în termeni duri, dar amuzanți, guvernarea liberală. Vișan, care în prezent este președintele comisiei naționale de control financiar intern a PSD, spune că liberalii n-au făcut mare lucru și se laudă cu proiectele începute de PSD. A dat ca exemplu podul […]
george visan

V-ar putea interesa și: