Ionuț Constantinescu, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Cerchezu: „Asfaltăm drumurile și amenajăm canalizarea cu bani europeni“

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comuna Cerchezu trebuie să profite din plin în următoarea perioadă de finanțare (2021 – 2027) de banii europeni care sunt puși la dispoziția României, pentru a putea oferi locuitorilor condiții de trai civilizate, condiții demne de secolul 21.

Cu experiență în atragerea de fonduri europene pentru propria firmă, dar și cunoscător al procedurilor în domeniul achizițiilor publice, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Cerchezu, Ionuț Constantinescu, spune că singura șansă pentru dezvoltarea localității o reprezintă fondurile europene.

Unul dintre proiectele cele mai importante pe care și le-a propus pentru mandatul 2020-2024 este cel privind asfaltarea ulițelor satului, unele dintre ele fiind încă de pământ.

„În comună, drumurile sunt aproape impracticabile când plouă sau la finalul iernii, în timp ce vara, praful care se ridică de pe drumurile de pământ sau cele pietruite ne împiedică să ținem ferestrele deschise prea mult timp. Cu fonduri europene, avem acces la drumuri asfaltate, astfel încât să nu mai fim nevoiți să ne schimbăm pantofii când mergem la oraș. Aducem bani europeni în comună și asfaltăm ulițele“, a declarat Ionuț Constantinescu.

Acesta a precizat că, după ce va fi scris, proiectul va fi depus la Compania Națională de Investiții care va asigura finanțarea pentru asfaltarea drumurilor.

Înainte de a pune asfalt pe drumuri însă, Cerchezu va avea, tot cu finanțare de la CNI, rețea de canalizare. Constantinescu a explicat că pe măsură pe lucrările de amenajare a canalizării se vor finaliza se va turna și covorul asfaltic. În acest fel, nu vor mai exista motive să se spargă stratul de asfalt proaspăt turnat pentru realizarea altor lucrări.

Candidatul PNL la funcția de primar a vorbit și despre necesitatea unui medic de familie în localitate.

„Locuitorii din Cerchezu trebuie să meargă la Negru Vodă unde stau la cozi la medici, chiar și pentru o rețetă, pentru că noi nu avem medic de familie. Trebuie să aducem un medic în localitate pentru ca oamenii să poată merge la controale regulate“, a explicat Constantinescu.

De asemenea, acesta a purtat deja discuții cu un investitor pentru deschiderea unei farmacii. Astfel, oamenii vor putea economisi banii pe care i-ar fi dat pe transport, dar și timpul pe care îl pierdeau pe drum. O altă propunere de a sa vizează înființarea unui centru de recoltare analize medicale.

Gunoiul este o problemă din ce în ce mai mare indiferent că vorbim despre localități mari sau mici. Un proiect de anvergură vizează asocierea localităților din jurul orașului Negru Vodă pentru înființarea unui centru de colectare selectivă a deșeurilor, care ulterior să fie valorificate, iar fondurile astfel obținute să se întoarcă în bugetele locale pentru a putea fi scăzut costul taxei de gunoi. De asemenea, în cadrul acestui proiect inițiat deja de Primăria Negru Vodă se are în vedere construirea unei staţii de biogaz care ar produce curent electric și, totodată, ar rezolva problema depozitării deșeurilor de grajd.

Ionuţ Constantinescu are în vedere și implementarea unui sistem de supraveghere video în toată comuna, inclusiv în zonele periferice, care să descurajeze comportamentul infracțional și înființarea Poliției locale, pentru a putea răspunde imediat sesizărilor.

„Ne-am propus ca tot cu fonduri europene să înființăm și Serviciul de Gospodărire Comunală, pe care îl vom dota cu echipamentele necesare pentru a putea executa lucrări de întreținere a domeniului public – măturăm străzile, tăiem buruienile, strângem gunoaiele aruncate la întâmplare și îi încurajăm pe oameni să fie buni gospodari. Avem grijă ca terenurile, bunurile și clădirile publice să fie îngrijite. Vom face în așa fel încât și în Cerchezu să se miște lucrurile în direcția care trebuie!“, a completat Constantinescu.


Comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Constanța. Executat de Constanța 100% – portal online www.CT100.ro. Cod mandatar financiar: 21200012

Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.